Rekonstruojant Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinę sankryžą – pokyčiai | kl.lt

REKONSTRUOJANT BALTIJOS PR. IR ŠILUTĖS PL. ŽIEDINĘ SANKRYŽĄ – POKYČIAI

Rekonstruojant Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinę sankryžą, svarstoma įtraukti pakeitimų. Ateityje virš žiedinės sankryžos iškils ne tik dvi estakados, bet taip pat veikiausiai bus įrengta nuovaža, leidžianti vairuotojams greičiau pasiekti Laisvosios ekonominės zonos (LEZ) teritoriją.

Prieš kelias dienas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas susitiko su Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovais.

Susitikimo metu svarstyta galimybė iš Vilniaus pusės atvažiuojantiems vairuotojams įrengti nuovažą, kuri eitų palei geležinkelį, LEZ'o teritorijos link.

"Sulaukėme pageidavimo surasti sprendimą, kaip, atvažiuojant iš Vilniaus pusės ir pasukus į dešinę, supaprastinti įvažiavimą į LEZ'o teritoriją. Užduotis jau perduota projektuotojams", – kalbėjo S.Budinas.

Šiuo metu A kategorijos kelyje LEZ'o teritorijos link numatytas tik kairysis posūkis, o tai pažeidžia keliamus saugaus eismo reikalavimus.

Užbaigus rekonstrukcijos darbus, bus išspręsta kamšačių problema, mat šiuo metu žiedinėje sankirtoje nuolat susidaro eilės.

Bus projektuojamos dvi estakados, kurios virš žiedinės sankryžos sujungs Vilniaus plentą su Baltijos prospektu Vilniaus–Klaipėdos ir Klaipėdos–Vilniaus kryptimis. Vykdant projektą ketinama rekonstruoti ir pačią žiedinę sankryžą bei padidinti jos pralaidumą.

Pėstiesiems numatyta įrengti keturias požemines perėjas po Baltijos prospektu ir Šilutės plentu. Taip pat bus atnaujinami rekonstruojamoje dalyje esantys viadukai per geležinkelį, modernizuojami inžineriniai tinklai – apšvietimo, ryšių, vandentiekio ir nuotekų sistemos.

Estakadą rytų-vakarų kryptimi nuspręsta statyti atlikus eismo srautų modeliavimą.

Projektą įgyvendina transporto infrastruktūros projektavimo bendrovė "Kelprojektas".

Projektavimo darbus planuojama atlikti per devynis mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

>

Dejo,"jie",ant Klaipedos,Klaipedos gyventoju.Skaitykit,- "svarbiausia "nuvaza" i LEZa ir i "centrine KROVINIU,kai ,state, deklaravo KELEIVIU,perkela?O ka "gali sprojektuoti" Kelprojektas,netikite,paziurekite,gyvai.Juoku ziedas,su simta milijoninemis "estakadomis" ... ,nesamoningomis sankryzomis,posukiais?Vien zo,"specai" apraizge Lietuva Klaipeda.Miesto,bemaz,centre,PRAMONINE SANKRYZA ???O GYVENTOJUS pakis po zeme,o TEN,...,"specai" ,ant lempuciu taupo, .... ??? P.S Ir ne vienas,"vieso intereso gynejas"(uz alga),negule ant KNECHTO,kad KELEIVIU PERKELA, ne pagal PASIRTI ?Kaip,cia,YR ?

Klaipedietis 37 metus

Super naujiena Dar 2010 metais svarste bet atidejo Labai reikia gerinti infrastruktura Nes nuo to labai priklauso verslo pletra. Geras susisiekimas - garantas Klaipedos naujam atgimimui! Pletros ir pokyciu neisvengsi!!!

Emigrantas

ar tokie vagys išsigimėliai gali nuveikti Klaipėdai ką nors zmogiško
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS