Rinkimai Klaipėdoje įgauna pagreitį | kl.lt

RINKIMAI KLAIPĖDOJE ĮGAUNA PAGREITĮ

Klaipėdiečiams į namus jau pradėti nešioti rinkėjo pažymėjimai, kurie turėtų būti išdalyti iki vasario 27-osios – išankstinių rinkimų dienos. Negavus šio pažymėjimo esą smarkiai susirūpinti nereikėtų – patariama rinkimų dieną tiesiog ateiti į rinkimus, su savimi pasiėmus asmens tapatybės dokumentą.

Iš Vyriausiosios rinkimų komisijos Klaipėdą rinkėjo pažymėjimai pasiekė praėjusį penktadienį. Šiuo metu jie dalijami rinkimų apylinkių atstovams, kurie juos turės išnešioti gyventojams.

Uostamiestyje šiuo metu yra per 130 tūkst. rinkėjų.

Rinkėjų pažymėjimus jie turėtų gauti iki vasario 27 d. – išankstinių rinkimų datos.

Esą jei pažymėjimo žmogus negautų, jaudintis neturėtų, nes balsuoti galės bet kuriuo atveju.

Žmonėms nereikėtų jaudintis, kad Jonas jau gavo tą pažymėjimą, o Marytė ir Petras negavo.

"Žmonėms nereikėtų jaudintis, kad Jonas jau gavo tą pažymėjimą, o Marytė ir Petras negavo. Tai jokiu būdu nereiškia, kad jei jie nesulaukė pažymėjimo, tai jų nėra rinkėjų sąraše ir balsuoti jiems eiti nereikia. Jie turi ateiti į rinkimus. Man jau skambino ne vienas toks interesantas, kalbėjomės ta tema. Visi Lietuvos piliečiai turi teisę rinkimų dieną ar išankstiniuose balsavimuose rinkti savo norimą kandidatą", – pabrėžė  Klaipėdos apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Esą rinkėjo pažymėjimas čia nėra svarbus, tai tik formalumas ir savotiškas priminimas atvykti balsuoti. Tokių rinkėjo pažymėjimų kai kurios valstybės jau seniai atsisakė.

Artėjančius rinkimus Klaipėdoje jau liudija ne tik rinkėjų pažymėjimo nešiojimas klaipėdiečiams į namus, bet ir išorinės reklamos stendai, pastatyti prie visų 54 Klaipėdos rinkimų apylinkių.

"Beje, šiuose stenduose nei plakatų dydis, nei jų skaičius nėra reglamentuojamas. Ankstesnių rinkimų metu esame pastebėję tokią juokingą ir vaikišką kai kurių politinių jėgų kovą, kai būdavo nuplėšomi konkurentų plakatai ir užklijuojami savo. Mes tokių dalykų nekontroliuosime, net neturime jokių svertų bausti", – dėstė A.Gritėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To pardon

O tokius fašistus kaip tu iš vis deportuot į Rusyną, kur tau ir vieta

Pardon

Ne į tą įdėjau, tai pasikartosiu, gal liaudis nesupyks ;) Sakyčiau, kad senoliams, taip maždaug nuo 75 metų, iš viso reikėtų uždrausti balsuoti, nes yra nukvakę ir nebesugeba mąstyti. Užtat ir prirenka į valdžią visokių pažadukų, kurie tik savo reikalais rūpinasi, o ant rinkėjų jiems nusispjauti. Anta vertus, gal taip ir reikia visokiems begalviams, kad prirenka tokių, kuriuos paskui visi keikia paskutiniais žodžiais, lyg tai ne patys, o kažkoks neprietelius jiems tą valdžią būtų išrinkęs.

Ne liberalas

Tai kam nesioti Petrams ir Marytems tuos lapelius, jei jie niekiniai?? Galetu nesiotojai tuo metu siuksles nuo saligatviu surinkti, bent reikalingas darbas butu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS