Rinkimai Klaipėdoje: rusakalbiams atstovaus mažiausiai trys politinės jėgos | kl.lt

RINKIMAI KLAIPĖDOJE: RUSAKALBIAMS ATSTOVAUS MAŽIAUSIAI TRYS POLITINĖS JĖGOS

Tik ką prasidėjusi oficiali savivaldybių rinkimų kampanija įsisiūbuoja. Paaiškėjo, kad rusakalbių bendruomenei Klaipėdoje atstovaus mažiausiai trys politinės jėgos. Į politiką grįžta buvusi ilgametė uostamiesčio tarybos narė Jelizaveta Daugininkienė, o Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrių paliko 10 žmonių.

Sugrįžimas į politiką

Paskelbus oficialią savivaldybių tarybų rinkimų kampanijos pradžią, klaipėdiečiai suskubo vienytis į visuomeninius rinkimų komitetus.

Šiuo metu ypač aktyvi uostamiesčio rusakalbių bendruomenė, burianti net du visuomeninius rinkimų komitetus.

Vienas jų – "Rusakalbė Klaipėda", kurio steigėjos yra dvi buvusios Klaipėdos tarybos narės – advokatė Svetlana Baracevičienė ir ilgus metus Klaipėdos autobusų parkui vadovavusi, buvusi Lietuvos rusų sąjungos narė J.Daugininkienė.

Tarp šio komiteto steigėjų esą yra ir dabartinė kontroversiškai vertinamo tarybos nario Viačeslavo Titovo advokatė Natalija Fočenkova, anksčiau politikoje nedalyvavusi.

"Rusakalbė Klaipėda" jungs ne tik rusų tautybės žmones, bet visus tuos, kuriems yra artima rusų kalba.

Būsimo komiteto "Rusakalbė Klaipėda" lyderės neslepia, jog joms su tarybos nariu V.Titovu – ne pakeliui.

Vietoj partijos – komitetas

Beje, pats Lietuvos rusų sąjungos atstovas V.Titovas savivaldybių tarybų rinkimuose ketina balotiruotis ne su savo partija, o taip pat steigia rinkimų komitetą "Titov ir teisingumas", kuris savo pavadinimu labai primena partiją "Tvarka ir teisingumas".

Esą kurti rinkimų komitetą nuspręsta dėl to, kad rinkimuose galėtų dalyvauti ne tik partiniai, bet ir "visi paprasti žmonės".

Paaiškėjo, kad pats V.Titovas kels savo kandidatūrą į miesto merus, nors dar nėra aiškus teismo sprendimas dėl jo apkaltos už tai, kad politikas partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą viešai apkaltino žudžius civilius gyventojus.

Į Klaipėdos mero postą V.Titovas kandidatuos jau antrą kartą. Pirmasis jo bandymas 2015 m. nebuvo itin sėkmingas. Iš vienuolikos kandidatų V.Titovas užėmė aštuntą vietą, surinkęs 3,34 proc. balsų. Už jį tąkart balsavo 1 620 klaipėdiečių.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko pavaduotoja-sekretorė Svetlana Misevičienė patvirtino, kad jau pradėti tvarkyti visuomeninių rinkimų komitetų "Mano Klaipėda" bei "Titov ir teisingumas" dokumentai.

Akivaizdu, kad per pastaruosius 20 metų dar nėra buvę tokios Klaipėdos bendruomenių diferenciacijos. Vien rusakalbius būsimuose rinkimuose vienys net trys politinės jėgos.

Toliau eižėja ir byra

Toliau byra lig šiol buvęs vieningas ir uostamiestyje itin stiprus Lietuvos liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius.

Praeitą savaitę dabartinis miesto meras Vytautas Grubliauskas oficialiai pareiškė paliekąs Liberalų sąjūdį ir eisiąs į rinkimus su visuomeniniu komitetu.

Dienraščio žiniomis, per pastarąsias dienas pareiškimą išeiti iš partijos parašė ir Klaipėdos tarybos nariai Judita Simonavičiūtė, Arvydas Cesiulis, Vidmantas Plečkaitis, Vaida Žvikienė, Klaipėdos universiteto rektoriaus patarėja Elida Mantulova ir dar penki liberalai.

Skyriuje buvo 324 nariai, per pastarąją savaitę iš jo pasitraukė 10 bendražygių.

Gali būti, kad dalis šių politikų prisijungs prie naujai steigiamo V.Grubliausko rinkimų komiteto, kuris dar kol kas nėra įregistruotas.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

Ukrainietis surades savo šaknis

Rusai arba rusakalbiai tai ne tautybė. Tai žmones praradę savo šaknis. Tai kaip amerikiečiai irgi ne tautybė. Kaip liaudyje dainuojama mama mokša a papa turak a ja ruskij poludurok. Žmones išsiaiškinkite savo šaknys. grįžkite prie savo kultūros ir tautos. O dabar jus esate kažkokie rusakalbiai ir jūsų dievas PUTLERIS. O naujų partijų kūrėjai tai žmonės norintys pasipelnyti iš jūsų. Jie rūpinasi savo sūnelių ar dukrelių gerovę. Maskva jiems neblogai užmoka ir vietiniai liberalai , kaip žinome su jai sudaro sąjungas. Pinigus mėgsta visi. O rusakalbiai be savo šaknų taip ir lieka vargšais. Nes jiems gyvenimas negerėja. Už tai Ilizavetos gyvena gerai.

Siaubas

Cia jus klastojat istorija lygtai ne buvo pakto, ne buvo europos padalinimo kartu su Hitleriu. Kas jums dave tokia teise - pats Dievas. Sito nieks ne pamirs, Sventei atsirado, Ne reikejo okupuoti tremti sodinti i lagerius, zudyti. Sazines neturejimas Tesos neigimas. Beribis naglumas. Плюй в глаза - все божья роса.

Vistik

visų pirma reikia išgaudyti kenkėjus beretinius nuolat kiršinančius visuomenę, klastojančius istoriją ir begėdiškai įžeidinėjančius tiek Rusiją tiek rusus. Kai pasėdėtų kaliūzėje 15 parų ar gautų teistumą su nemaža bauda, apsiramintų.Tiesiog nėra jėgų kasdien skaityti portaluose tų šlykštynių pūlius. Tokiu bukaprotišku ir neetišku elgesiu jie tiesiog naikina pagarbą lietuvių Tautai ir man kaip šios šalies piliečiui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS