Rygos uosto ambicijos kabina ir Klaipėdą | kl.lt

RYGOS UOSTO AMBICIJOS KABINA IR KLAIPĖDĄ

Pradedamas rengti naujas 10 metų Rygos uosto vystymo planas, kuris bus baigtas iki šių metų pabaigos.

Jį rengiant yra orientuojamasi į Roterdamo uostą, ketinama kopijuoti šio didžiausio Olandijos uosto valdymo modelį.

Vystant Rygos uostą akcentas bus skirtas konteinerių krovai. Ryga planuoja tapti Baltijos jūros konteinerių HUB-u.

Rygos uosto žvilgsnis nukreiptas ir į Klaipėdos uostą, kuris dabar tarp rytinės Baltijos šalių daugiausiai krauna konteinerių. Taip pat ketinama kėsintis atimti nemažą dalį konteinerių iš Lenkijos Gdansko uosto.

„Mes sieksime užimti lyderių pozicijas tarp Baltinos uostų ir perspektyvoje tapti konteinerių krovinių apdirbimo Baltijos jūroje centru“, - pareiškė Rygos uosto valdytojas Ansis Zeltinšas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

to kokios

Sapale, ten peterburge beveik viskas - vien rusiška nafta ir anglis. O rusijos uždarą ekonomiką civilizuotas pasaulis jau ima pamiršti visai - putlleris ją išbraukė iš pasaulio žemėlapio. Kaip ir Š. Korėjos. Tai vaidnasi valstybinis onan.zmas.

kokios

dar pasakėlės, kad neturi ruskių uostas krovinių, jau per praeitus metus Peterburgo uostai skelbėsi, kad atkrovė virš 90 mln. tonų, tai beveik tiek, kiek visų visų Pabaltijo šalių uostai bendrai, jiems žymiai geriau konkuruoti, nes pvz. kadangi jie Baltarusijai tiekia naftą, tai jie lengvai susitars ir dėl jų transportavimo arba kadangi energetiniai ištekliai pas juos dvigubai ir daugiau mažesni, tai ir realios krovimo kainos daug mažesnės ir t.t.

TAI NUOLATINĖS RYGOS UOSTO PASAKĖLĖS

Tokios pat, kaip kad rusų apie visus mus sužlugdysiantį peterburgo uostą. O konteinerių terminalą jie turi; ir gylį; tk va krovinių - ne.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS