Ryškėja tarptautinės mokyklos uostamiestyje kontūrai | kl.lt

RYŠKĖJA TARPTAUTINĖS MOKYKLOS UOSTAMIESTYJE KONTŪRAI

Aiškėja, kada Klaipėdoje galėtų atsirasti tarptautinė mokykla ir kurios mieste jau veikiančios švietimo įstaigos teiktų tokias ugdymo paslaugas.

Artėjama tikslo link

"Žengti konkretūs žingsniai šia kryptimi. "Universa Via" jau pateikė paraišką, siekdama pasiūlyti tarptautinio bakalaureato programą vaikams, jei neklystu, nuo 3 iki 10 metų", – po trečiadienį vykusio pasitarimo dėl tarptautinės mokyklos Klaipėdoje atsiradimo teigė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Liepą bus paskelbta, ar ugdymo įstaigos paraišką ketinama patvirtinti. Tada taps aišku, ar "Universa Via" įgis ugdymo įstaigos kandidatės statusą dviem metams.

Pirmoji įmoka sumokėta

Per šį laiką įstaiga turės įgyvendinti kai kuriuos reikalavimus – parengti personalą, organizuoti darbuotojų komandiruotes į nurodytus mokymo centrus, pasirūpinti reikiama infrastruktūra ir pan.

Jeigu visi ugdymo įstaigai kandidatei keliami reikalavimai per skirtus porą metų bus įgyvendinti, jai būtų leidžiama teikti minėtas ugdymo programas vaikams.

V.Grubliausko žiniomis, teikdama paraišką įstaiga jau sumokėjo ir pirmąją įmoką už galimybę siekti tarptautinės mokyklos statuso.

Jeigu "Universa Via" bus pasiūlytas kandidatės statusas, įmoka sieks 8–9 tūkst. eurų per metus.

Rengiasi ir licėjus

Panašiu keliu dar šiemet ketina žengti ir Klaipėdos licėjus. Ši ugdymo įstaiga žada pelnyti teisę tarptautinio mokymo programas teikti gimnazistams.

Šiai mokyklai taip pat teks parengti paraišką, siekti kandidatės vardo, įgyvendinti keliamus reikalavimus.

"2020-ųjų rugsėjis galėtų tapti tas konkretus rezultatas, į kurį dabar einama", – įvardijo V.Grubliauskas.

Tiesa, tam tikro dydžio įmokas teks mokėti kasmet net ir gavus teisę teikti minėtas ugdymo paslaugas.

Prireiks finansavimo

Tarptautinės mokyklos Klaipėdoje atsiradimo klausimas aptartas ne tik su savivaldybės administracijos, bet ir su verslo pasaulio atstovais.

Sutarta, kad, Klaipėdą įvardijant kaip investicijoms patrauklų miestą, pasiūlymų pakete tarptautinės mokyklos buvimas yra neišvengiamas ir labai svarbus.

"Kalbant apie tam tikrą naują programą, kurią reikėtų paruošti, turime suvokti, kad 2–4 metų perspektyvoje be aiškios finansinės pagalbos iš šalies tokia mokykla veikiausiai neišsilaikytų", – neabejojo V.Grubliauskas.

Anot jo, siekiant užtikrinti finansavimą tokiai įstaigai atsirasti ir tolesnei jos veiklai, pečius turėtų suremti visos suinteresuotos pusės.

Svarbu visam regionui

Pasak mero, verslas į dalinio finansavimo modelį žiūri palankiai. Įvairiomis formomis turėtų prisidėti pačios ugdymo įstaigos, finansiškai teks talkinti ir miestui.

Kol kas sunku prognozuoti, kiek per metus turėtų atseikėti savivaldybė ir kiti partneriai.

V.Grubliauskas pastebėjo, kad verta kalbėti ne tik apie Klaipėdos, bet apie viso regiono tarptautinės mokyklos steigimą, todėl tikimasi partnerystės ir su artimiausiomis savivaldybėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Bomas

Gerai, kad gudrūs žmonės moka prasisukti ir pasipinigauti iš triznų turčių. Galiu tvirtai pasakyti, jeigu pas atžalą nėra reikiamo genų derinio, joks mokslas jam nepadės. Auksas ir pelenuos žiba.

ir dar

šaunuolė Puteikienė.Nepataikauja.Ir nenulenkia jos.Kad ir kap nortu./Čia ne ta kur apsimyy...o ir išėjo kai iš anos pasišaipė./Sėkmės.

ahaaaa...

reiškia čia vėl smirda liberalpalaikiu proteguojama privačia švietimo įstaiga, skirta tik turtingiems?Kur po velniais LR lygiu galimybiu komisijos?!Kodėl tie žali kolhoznikai leidžia mūsų mieste daryti rezervatus išrinktųjų atžaloms?Ir iš viso kodėl nepastato libkonsų į vietą?Kokio galo mes juos rinkom ka žulikų nežaboja?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS