S. Budinas: laukia produktyvūs metai | kl.lt

S. BUDINAS: LAUKIA PRODUKTYVŪS METAI

  • 11

Tęsiame rubriką "Klausk miesto valdžios drąsiai". Šiandien į klaipėdiečių klausimą atsako uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

– Ar 2018 m. Klaipėdoje numatoma pokyčių, kurie akivaizdžiai pakeis miesto veidą, pagerins klaipėdiečių gyvenimą?

– Iš karto jums galiu atsakyti – taip. Kalbant išsamiau, kitais metais Klaipėdos miesto savivaldybė planuoja baigti kelias dešimtis projektų, iš kurių keletą norėčiau paminėti. Ko gero, labiausiai miestiečiams gyvenimą palengvins užbaigti gatvių remonto darbai. Bus rekonstruotos Tauralaukio gyvenvietės Akmenų, Vėjo, Smėlio, Debesų gatvės. Užbaigtas Jūrininkų prospekto ruožas nuo Šilutės plento iki Minijos gatvės. Įrengtos šešios naujos elektromobilių įkrovimo stotelės.

O ir kvėpuosime laisviau. Bus įgyvendintas projektas "Oro taršos kietosiomis dalelėmis mažinimas, atnaujinant gatvių priežiūros ir valymo technologijas". Pagal šį projektą planuojama įsigyti aštuonias gatvių valymo mašinas.

Nebus pamiršti ir pėstieji bei dviratininkai. Kitais metais bus nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai palei Liepojos gatvę nuo Dragūnų kvartalo iki Savanorių gatvės. Įrengtas pėsčiųjų takas tarp Gedminų gatvės ir Taikos prospekto. Ir tai maža dalis numatomų darbų.

Įvairaus amžiaus klaipėdiečius nudžiugins atnaujintos viešosios erdvės. Bus sutvarkyta reprezentacinė Sąjūdžio parko dalis ir prieigos. Čia atsiras riedlenčių parkas ir BMX dviračių trasa.

Numatytas skvero tarp Puodžių ir Bokštų gatvių, skirto Vydūno paminklui, atnaujinimas.

Kruizinių laivų terminale ir Teatro aikštėje nemokamai bus galima naudotis internetu. Čia bus teikiama belaidžio ryšio (Wi-Fi) paslauga.

Įgyvendinant Vaikų žaidimo aikštelių įrengimo ir atnaujinimo programą, planuojama įrengti penkias dideles vaikų žaidimų aikšteles viešosiose erdvėse daugiabučių namų kvartaluose, o ateityje jų tik daugės. Dar viena vaikų žaidimų aikštelė iškils Antrojoje Melnragėje. Čia bus nutiesta nuovaža prie jūros neįgaliesiems, vyks kiti šį paplūdimio ruožą atgaivinsiantys darbai.

Kitais metais Klaipėda yra paskelbta Europos sporto miestu. Tai gyventojai pajus ne tik dėl išaugusio sporto renginių skaičiaus, bet ir dėl atnaujintos infrastruktūros.

Planuojama modernizuoti "Verdenės" progimnazijos, Vytauto Didžiojo gimnazijos ir "Versmės" progimnazijos sporto aikštynus, "Žemynos" gimnazijos teritorijoje įrengti dvi krepšinio ir vieną universalią aikštelę, Vydūno gimnazijoje atnaujinti universalią sporto aikštelę, Gedminų progimnazijoje – tinklinio aikštelę. Atnaujinta sporto salė Simono Dacho progimnazijoje. Užbaigta baseino statyba.

Taip pat bus baigtas Klaipėdos pilies ir bastionų komplekso restauravimas.

Kitais metais, palyginti su 2017 m., kultūros ir meno sričių projektams skirtas 40 proc. didesnis finansavimas, o kultūros ir meno programų projektams – 33 proc. didesnis finansavimas. Kitais metais kultūrinių renginių Klaipėdoje bus apstu – juk minimas Lietuvos valstybės šimtmetis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Jo

Budino frazė - Produktyvus metai :D pagooglinkit, visi metai jam produktyvus ir prieš tai buvę ir ateinantys

Nerijus Rimkevičius

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos prašau informuoti kokiais teisės aktais, ir norminiais dokumentais vadovaujantis buvo priimtas sprendimas į planavimo programos užduotis įtraukti Klaipėdos rajone esantį kaimą? Kuo vadovaujantis ir kodėl šiam kaimui suteiktas toksai aukštas prioritetas? Ar nemanote, kad J. Simonavičiūtė į planavimo programą įtraukdama rajone esančia vietovę, kurioje pati ir gyvena veikė galimai pažeisdama įstatymus ir viešuosius ir privačius interesus. Ar šios atkarpos įrengimo planavimui buvo teisėtai panaudotos miesto biudžeto lėšos? Įdomu ką mano teisėsauga apie tokius buvusios Klaipėdos Administracijos direktorės J. Simonavičiūtės veiksmus ir priimtus sprendimus?

Nerijus Rimkevičius

Apibendrinimui, J. Simonavičiūtė 2012 m. rugpjūčio mėn. inicijuoja ir pasirašo įsakymą dėl Specialaus plano rengimo šiaurinėje Tauralaukio pusėje. 2013 m. sausio mėn. programinėje užduotyje numato jungčių į savo gyvenamąjį rajoną įrengimą ir pati pasirašo įsakymą. Patvirtinus planą, jungtis į J. Simonavičiūtės gyvenamąją vietą ( Žaliąjį slėnį) įvardijama prioritetine. Klaipėdos miesto savivaldybė, man adresuotuose dokumentuose šią jungtį įvardija kaip „ypatingos svarbos“, tačiau vėliau negali paaiškinti šios jungties svarbos ir nepateikia tai patvirtinančių dokumentų . Siekiant įrengti jungtį į „Žaliąjį Slėnį“, prioriteto tvarka būtina įrengti (rangos sutartis jau pasirašyta) ir išasfaltuoti mažiausiai visame Tauralaukio kvartale apgyvendintą ir užstatytą Vėjo g., kadangi iš Vėjo ir Smėlio gatvių sankirtos numatyta įrengti papildomą žiedą iš kurio ir yra planuojama jungtis į J. Simonavičiūtės gyvenamąją vietą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS