Sankryžos rekonstrukcija baigta | kl.lt

SANKRYŽOS REKONSTRUKCIJA BAIGTA

Pamario, Audros ir P.Lideikio gatvių sankryžoje jau įrengtas turbožiedas. Tereikia sutvarkyti dokumentus, kad objektas būtų pripažintas tinkamu naudoti ir perduotas savivaldybei.

Dėl to žiedinę sankryžą rengusi įmonė „Žemkasa“ prašo pratęsti sutartį joje numatytum dviejų mėnesių terminui.

„Nors buvo papildomų darbų, rangovas su viskuo susitvarkė. Liko tik sutvarkyti dokumentus. Šios procedūros užtrunka. Rangovas prašė tam maksimalaus sutartyje numatyto termino, bet, manau, tiek tikrai nereikės. Šiais metais tikrai perimsime darbus“, – prognozavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Naujoji žiedinė sankryža pasižymi didesniu transporto pralaidumu. Manoma, kad tai padės išvengti transporto spūsčių, kurios nuolat Pamario gatvėje susidaro vasarą, kai poilsiautojai vienu metu pakyla iš paplūdimio ir patraukia namo.

Tačiau, užbaigus pirmąjį Pamario gatvės rekonstrukcijos etapą, atkreiptas dėmesys, kad dar reikia išspręsti sklandžių jungčių tarp naujai paklotos dangos, kuri yra aukštesnė, ir senosios klausimą. Tokie nelygumai sujungimo vietose yra ir miesto, ir rajono pusėje.

„Natūralu, kad senos ir atnaujintos gatvės lygis skiriasi. Spręsime, ką daryti, kad nebūtų staigaus perėjimo tarp dangų ir miestiečiai nepatirtų nepatogumų“, – pasakojo pavaduotoja.

Antrasis Pamario gatvės rekonstrukcijos etapas turėtų startuoti kitąmet. Jau ieškoma rangovo, kas atliks šiuos darbus. Antrojo etapo metu darbai apims visą Pamario gatvę iki pat miesto ribos. Planuojama, kad čia bus įrengta apie 400 automobilių stovėjimo vietų, sutvarkyta likusi infrastruktūra.

GALERIJA

  • Sankryžos rekonstrukcija baigta
  • Sankryžos rekonstrukcija baigta
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

deinis

Ar nereikėjo keliais centimetrais platesnes juostas,nes dabar labai sunku autobusam išmakaliuoti neužlipant ant bortelių

Joris

Tas pats variantas padarytas ir Trakuose, identiškas, tai kaskart važiuodamas regiu sunkiasvores užvažiuojančias ant tų atitvarų. Nelabai suprantu kam jie.

pritariu

Turbo žiedas , dar nespėjo pabaigti rekonstrukcijos ,o jau galima pradėti remontą :) Vizualiai labai gražu, bet nepraktiška, jau dabar trinkelės išbyrėjusios,o po pirmo sniego greideriai nugramdys nuo kelio dangos juostų atitvaras. Manau, dar ne kartą prireiks "įsisavinti" lėšų remontui :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS