Saugumas prie Dangės krantinių – nė motais? | kl.lt

SAUGUMAS PRIE DANGĖS KRANTINIŲ – NĖ MOTAIS?

Žmonių prie Dangės krantinių saugumas – pamiršta uostamiesčio problema. Panašu, jog gyventojų nusiskundimai valdininkų ausų nepasiekia. Realių priemonių saugumui užtikrinti nebus imtasi ir ateityje, o vaikštinėjančiuosius čia ir toliau stebės neveikiančios vaizdo kameros.

Iš klubo – tiesiai į nebūtį

Vasarą pačiame miesto centre esanti krantinė tampa traukos centru.

Tačiau nuo upės, galinčios tapti pražūtinga, lankytojus skiria tik suoliukai ir metalinės šiukšliadėžės.

Klaipėdoje ilgiau nei dešimtmetį gyvenanti Inga R. tikino, kad apsaugos borteliai ir atitvarai reikalingi, pirmiausia siekiant užtikrinti vaikų saugumą.

Du mažamečius vaikus auginančios moters įsitikinimu, skaudžiai nelaimei įvykti pakanka vos kelių sekundžių. Moteris nesupranta, kodėl iki šiol niekas nesiima veiksmų.

Kalbinti klaipėdiečiai dar nepamiršo ir skaudžių 2011 m. įvykių, kai Dangėje buvo rasti dviejų jaunuolių kūnai.

Manoma, kad vienas jų į upę įkrito tamsiuoju paros metu, išėjęs iš netoli Danės krantinės veikusio naktinio klubo.

Bortelių ir atitvarų nestatys

Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas mano, kad apsaugos borteliai ir atitvarai krantinėje nereikalingi.

Anot valdininko, krantinėmis vaikštančių vaikų saugumą privalo užtikrinti tėvai.

"Reikia išgyvendinti sovietmečiu populiarų požiūrį, kad už gyventojų saugumą atsakinga valdžia. Žmonės privalo ugdyti sąmoningumą ir patys atsakyti už savo veiksmus", – teigė R.Zulcas.

O kas gali užtikrinti gyventojų saugumą per masinius renginius? Ar tikrai saugu vaikščioti krantine, pavyzdžiui, per Jūros šventę? Atsakymo į šį klausimą iki šiol neranda nei politikai, nei valdininkai.

Saugo neveikiančios kameros

Šiuo metu krantinėje įrengta 20 stebėjimo kamerų, dalis jų – neveikiančios. Pastarąjį kartą stebėjimo kameros buvo atnaujintos prieš dešimtmetį.

Dalį Dangės krantinių – iki Biržos tilto miesto savivaldybė yra perleidusi administruoti akcinei bendrovei "Klaipėdos laivų remontas".

Bendrovės generalinio direktoriaus Alvydo Butkaus teigimu, šiuo metu rengiamas naujas projektas, kuriuo siekiama atnaujinti stebėjimo kamerų sistemą palei Danės upės ir Pilies uosto krantinę.

Bendrovė atsakinga tik už dalinį krantinių remontą ir priežiūrą. Apsaugos bortelių ir atitvarų įrengimo klausimas esą turėtų būti sprendžiamas Klaipėdos savivaldybėje.

Anot uostamiesčio valdininkų, klaipėdiečiai turėtų jaustis saugūs vaikštinėdami krantine, kuri apsaugota poilsiui skirtais suoliukais ir kai kur stebima veikiančiomis stebėjimo kameromis.

Ar gali būti, jog krantinių saugos įrenginiai brangesni už klaipėdiečių saugumą?

GALERIJA

  • Saugumas prie Dangės krantinių – nė motais?
Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Jojo

Bent virvutes i kazka rimtesnio pakeiskit. Nes kas nezinodamas gali atsiremti kaip i tvora ir nukrist ant takelio apacioje. Ne taip per Juros svente pries kokius 7 metus vaikinas zuvo?

Anonimas

Suoliukai apsukti tam ir pastatyti kad nereiktu irengti tvoreles.. ar ne N>Puteikis minejo .. projekte buvo ir rvorele ir suoliukai ..

>>Taikos 44

zmogeliai turi pastabuma ir viska supranta tik pakeisti negali, Klaipedieciai butu laimingi, kad vagys liberalai laisvai suliptu i savo jachtas ir amziams paliktu Klaipeda, nebekestume ju baisaus dvoko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS