Seniūnaičių išlaidoms – 35 eurai | kl.lt

SENIŪNAIČIŲ IŠLAIDOMS – 35 EURAI

Seniūnaičių siekį iš miesto biudžeto gauti 200 eurų mėnesio išmoką Klaipėdos savivaldybės administracija apkarpė daugiau nei penkiskart. Vietoj prašytos sumos, seniūnaičiams siūloma 35 eurai susimokėti už ryšio ir transporto paslaugas.

Pasiūlė dvigubai daugiau

Siūlymą persvarstyti iki šiol mokamos 15 eurų išmokos dydį miesto valdžiai siūlė seniūnaičių sueiga.

Seniūnaičiai įsitikinę, kad jų darbui reikėtų kur kas didesnės sumos nei 15 eurų.

Akcentuodami, jog jų darbe pasitaiko situacijų, dėl kurių tenka turėti nemenkų išlaidų, seniūnaičiai inicijavo išmokos dydžio persvarstymą.

Šiuo metu iš 55 seniūnaičių vietų užimtos yra tik 19. Tačiau skaičiuota, jog paskyrus po 200 eurų daugiau nei pusšimčiui seniūnaičių, iš biudžeto tektų atseikėti 132 tūkst. eurų.

Apsvarsčiusi seniūnaičių norus, savivaldybės administracija apsisprendė siūlyti patvirtinti 35 eurų išmokų sumą.

"Verta pažymėti, jog į seniūnaičių norus ir pasiūlymus yra atsižvelgta. Mes analizavome, kokie išmokų dydžiai mokami kitose savivaldybėse, ir peržiūrėjome, kokia praktika buvo taikoma mūsų savivaldybėje kitų kadencijų metu", – aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Pokalbiams – 7 eurai

Specialistai ne tik atliko apklausas ir domėjosi, už kokią sumą Klaipėdoje galima įsigyti mobiliojo ryšio operatorių paslaugų ir kiek kilometrų galima nuvažiuoti per mėnesį už 20 eurų.

"Aiškinomės, kiek kainuoja mėnesinis viešojo transporto bilietas. Lyginome, kiek kainuoja pagal mobiliojo ryšio operatorių kainodarą siūlomi mobiliojo ryšio planai su interneto prieiga. Visa tai suskaičiavus, aiškėja, jog vidutiniškai už 7 eurus galima įsigyti SIM kortelę su interneto prieiga", – pastebėjo E.Mantulova.

Savivaldybės specialistai domėjosi, kiek reikėtų pinigų, kad seniūnaičiai būtų aprūpinti susisiekimo galimybe.

Benzinui – 20 eurų

"Darbo dienomis galiojantis viešojo transporto bilietas kainuoja 24 eurus. Tačiau lyginant šią sumą su degalų kainomis, atrodo, kad per mėnesį už 20 eurų galima nuvažiuoti 200 kilometrų. 200 kilometrų padalijus iš 20-ies darbo dienų, išeitų, jog per dieną seniūnaitis gali nuvažiuoti apie 10 kilometrų. Kasdien jie tikrai nevažinėja, o Klaipėda nėra tokia didelė. Tiesa, kiti skundėsi, jog net iki savivaldybės yra toloka iš atokesnių seniūnaitijų. Bet seniūnaitis yra laisvas pasirinkti, kokiu transportu jam naudotis – autobusu ar automobiliu", – aiškino E.Mantulova.

Savivaldybės administracija suskaičiavo, kad iš siūlomos 35 eurų sumos išleidus 20 eurų degalams ir 7 eurų ryšiui, seniūnaičiui lieka keli eurai kanceliarinėms prekėms.

Iš viso šis išmokų padidinimas biudžetui atsieitų 23,1 tūkst. eurų per metus.

Šį siūlymą turės apsvarstyti ne tik seniūnaičių sueiga, bet Klaipėdos tarybos komitetai, o mėnesio pabaigoje galutinį sprendimą priims miesto taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Batsiuvys

35e!! Ar ne per daug? Merai kiek tavo pietus kainuoja?

Seniūnaitei

Šiaip jau visuomenininkų pilna bet tikras visuomenininkas NIEKADA nesivaikys regalijų.

Petras to komentatoriams

Žmogau už kokį darbą? Kas kokio darbo prašė pas žmones neturinčius jokios kompetencios, jokių resursų kokį nors darbą atlikti ir JOKIO gyventojų įgaliojimo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS