Siekiama sugrąžinti senąjį Nidos švyturio žibintą | kl.lt

SIEKIAMA SUGRĄŽINTI SENĄJĮ NIDOS ŠVYTURIO ŽIBINTĄ

  • 1

Beveik prieš metus užgesinus senąjį švytuoklinį Nidos švyturio žibintą, jo šviesos pasiilgę žmonės pasiryžo patys finansuoti naujos lempos pirkimą ir montavimą, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Į Susisiekimo ministeriją kreipėsi apie 260 buriuotojų bei jų šeimų, per 400 parašų anksčiau surinkta elektroninėje peticijoje, taip pat jau pradėti kaupti pinigai. Neringos meras Darius Jasaitis teigė, kad jau gauti privataus rėmėjo skirti 7 tūkst. eurų, iš viso bus surinkta tiek lėšų, kiek jų reikės naujai švytuoklinei lempai įrengti.

„Nidos švyturio švytuoklė buvo vienas iš teigiamų emocinių užtaisų. Besisukantį spindulį matydavome net kitame marių krante, ypač jis džiugindavo plaukiant prastu oru. Todėl jau žinau, jog atsiras norinčiųjų finansiškai prisidėti, kad būtų grąžintas senasis spindulys“, - „Lietuvos žinioms“ sakė Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

Jo žiniomis, sovietmečiu įrengto žibinto mechanizmo atgaivinti nepavyktų, todėl realiausia - nupirkti bei sumontuoti šiuolaikinę lempą, kuri taip pat suktųsi 360 laipsnių ir švytuotų. Tikimasi šią idėją realizuoti kitais metais, per valstybės šimtmetį.

Lietuvos saugios laivybos administracija (LSLA) pernai lapkričio viduryje išjungė sovietinį Nidos švyturio žibintą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

galiu praplauti

kaip ir lektuvu pakelimo taka kur ismesti milijonai ir su situ bus tas pats

SUSIJUSIOS NAUJIENOS