Siekis – japoniškas sodas | kl.lt

SIEKIS – JAPONIŠKAS SODAS

Viliamasi, kad ateityje pastato, kuriame įsikūrusi Klaipėdos pedagoginė psichologinė tarnyba, vidinis kiemelis pasikeis neatpažįstamai. Čia žadama įkurdinti japonišką sodą, o erdves pritaikyti terapinėms veikloms bei vaikams, turintiems specialiųjų poreikių.

Miesto tarybai teks apsispręsti, ar palaiminti Klaipėdos pedagoginės psichologinės tarnybos siekį dalyvauti projekte pagal vieną 2014–2020 m. ES programą.

Be kitų projekte numatomų veiklų, Klaipėdos pedagoginė psichologinė tarnyba norėtų atnaujinti ir patobulinti pastato, kuriame yra įsikūrusi, vidinį kiemą.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė pabrėžė, kad šį tikslą tarnyba siekia įgyvendinti itin atsakingai – jau spėta parengti ir būsimo japoniško sodo projektą, konsultuotasi su specialistais.

Tiesa, ar įstaigą lydės sėkmė ir ar finansavimą pavyks gauti, sunku prognozuoti. Anot L.Prižgintienės, pasitaiko, kad lėšų nesulaukia ir itin geri projektai. Esą daug kas priklauso ir nuo to, kaip dalyvauti pastarajame bus pasirengę kiti partneriai.

Už planuojamas gauti lėšas Debreceno g. 41 vidiniame kieme numatoma sukurti japonišką sodą, lauko erdves pritaikyti vaikų, turinčių specialiųjų poreikių, edukacinėms, terapinėms bei gyvūnų terapijos veikloms.

Teigiama, kad projekto metu žadama ne tik atnaujinti įstaigos kiemelį, čia turėtų vykti įvairūs seminarai, susitikimai su projekto partneriais.

Politikų prašoma pritarti lėšų iš miesto biudžeto skyrimui Klaipėdos pedagoginės psichologinės tarnybos projekto įsipareigojimams vykdyti: 2018 m. atseikėti kiek daugiau nei 43 tūkst. eurų, o 2019 m. – per 7 tūkst. eurų.

Pabrėžiama, kad šios lėšos bus grąžintos, įgyvendinus projekto veiklas.

Šią savaitę posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai palaikė šį siūlymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Linal

Kur reiks vaiką dėt reikėjo galvot jį gimdant.Lengviausia įgrūst12 val. į darželį ir viskas- laisvė a ne? Ypač nedirbančiom mamom jų trūksta.O pačios nebandėt atlikt misijos a?

Iš Tauralaukio

Tauralaukio mokyklos rūsys nuolat apsemtas gal jau galima sutvarkyti??

oho

smagu :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS