Siekis – neįgaliųjų integracijos metai | kl.lt

SIEKIS – NEĮGALIŲJŲ INTEGRACIJOS METAI

Uostamiesčio neįgalieji pasijuto taip, lyg miesto valdžia iš jų tyčiotųsi. Negalią turintiems žmonėms užkliuvo lėšos, skirtos Neįgaliųjų dienai paminėti. Palyginta, kad kalėdinėms atrakcijoms kasmet atseikėjama daug solidesnė suma.

Tarptautinė neįgaliųjų diena minima gruodžio 3-iąją. Šia proga uostamiestyje kasmet organizuojamas sporto renginys. Šiemet neįgalieji buvo pakviesti į Lengvosios atletikos maniežą.

Čia vyko krepšinio varžybos, buvo lenkiamos rankos, žaidžiamas stalo tenisas, metami baudų metimai, organizuotos estafetės, šaudymas.

Neįgaliųjų reikalų tarybos pirmininkas Kazys Bagdonas teigė, kad renginio vieta nebuvo patogi judėjimo negalią turintiems žmonėms. Nebuvo panduso, kad jie laisvai patys galėtų patekti į vidų.

Į šventę buvo kviečiami ir suaugusieji, ir vaikai. Tačiau dalis pirmųjų renginyje negalėjo dalyvauti, nes jis vyko darbo dieną, kai žmonės dirba.

Pasak K.Bagdono, jei ne aktyvus vieno klubo vadovas, šventė apskritai galėjo neįvykti.

"Savivaldybė renginiui skyrė apie tūkstantį eurų. Jei ne iniciatyvus žmogus, kuris rado rėmėjų, įsteigusių prizų, būtų buvusi tragedija, o ne šventė. Kalėdiniams renginiams miesto savivaldybė skiria šimtus tūkstančių eurų, o neįgaliesiems nė tūkstančio atseikėti negali. Tai yra pasityčiojimas", – tvirtino pirmininkas.

Savo pastabas neįgalieji išsakė Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriui. Taip pat pabrėžė, kad turi keisti požiūris į neįgaliesiems skirtas šventes.

"Nereikia skaldyti visuomenės, pabrėžti, kad šis renginys skirtas neįgaliesiems. Negalią turintys žmonės gali dalyvauti visur. Būtina integracija. Į Neįgaliųjų dienos minėjimą galima pakviesti ir sveikuosius, jaunimą", – pabrėžė pirmininkas.

Miesto valdžios taip pat prašyta neįgaliesiems sudaryti sąlygas sportuoti nevaržomai.

Po diskusijos Neįgaliųjų reikalų taryba nusprendė miesto valdžiai siūlyti 2019-uosius paskelbti neįgaliųjų integralumo metais.

"Neįgalieji turi būti priimami kaip lygiaverčiai visuomenės nariai. Manau, Klaipėda – drąsus miestas, tad ryšis 2019 m. paskelbti neįgalių žmonių integralumo metais", – vylėsi pirmininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

NEIGALUS

KADA SUREMONTUOS LAIPTUS PRIE 3 POLIKLINIKOS IS TAIKOS PROSPEKTO NEI SVEIKAS NEI INVALIDAS NEGALI UZLIPTI

Ita

Uztat krepsiniui ty Neptunui prasau ,padesim padengti skolas it tt....geda ponai valdininkai

Kristina

Kas dėl meisto valdžios,negaliu komentuoti, bet bendruomenėje, ypač Debreceno g.rajone, neįgalieji yra mūsų gyvenimo dalis ir jie nėra atstumti bet skatinami bendrauti, Žvejų rūmai tuo rūpinasi, gal tik dar patys žmonės yra uždaroki ir ne visada ryžtasi visur dalyvauti, nes gązdina judėjimo gatve ar keimais nepatogumai, nejauku palikti namus, nežino , ar yra pandusai ir panašiai, gal trūksta informacijos? Tegul rašo , kas juos trikdo ir net senjorų organizacijos kiek galės atsisuks į jus, ypač laisvalaikio organizavime.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS