Skelbiamas Metų klaipėdietės kandidačių sąrašas | kl.lt

SKELBIAMAS METŲ KLAIPĖDIETĖS KANDIDAČIŲ SĄRAŠAS

Prasideda antrasis dienraščio "Klaipėda" inicijuotų Metų klaipėdietės rinkimų etapas. Į garbingą titulą šiais metais pretenduoja net 31 savo darbais uostamiesčiui ir jo bendruomenei nusipelniusi dailiosios lyties atstovė. Iki vasario 12 d. klaipėdiečiai balsuodami rinks septynias, jų manymu, verčiausias pretendentes.

Titulas – už gerus darbus

Šįkart Metų klaipėdietei pasiūlytų moterų sąrašas – itin spalvingas. Tarp kandidačių – savo darbą mylinčios ir miestą garsinančios klaipėdietės: gydytojos, sportininkės, menininkės, mokslininkės, moterys, kurioms būdingas iniciatyvumas ir kilnūs darbai.

Šiemet buvo deleguota itin daug kultūros srities atstovių – sąraše yra net po keletą choreografių, aktorių, kompozitorių, dailėtyrininkių.

Buvo pasiūlyta ne tik profesine veikla, bet ir savo širdies gerumu Klaipėdai nusipelniusi moteris, kuri užaugino keturias svetimas mergaites. Metų klaipėdiete ji pretenduoja tapti už šilumą ir meilę vaikams, už draugiškumą, užuojautą artimui.

"Gyventojai nesnaudė ir pasiūlė, jų nuomone, labiausiai miestui nusipelniusias moteris. Tokio pat žmonių aktyvumo tikimės ir antrajame rinkimų etape, kuris vyks iki vasario 12 d. Įvairiais būdais balsuodami klaipėdiečiai išrinks šešias moteris, o dar vieną kandidatę iš visų gyventojų, pasiūlytų į finalinį septynetuką, deleguos komisija. Ji taip pat įvertins, ar šešios pretendentės, išrinktos balsavimo metu, atitinka renginio nuostatus", – pasakojo dienraščio "Klaipėda" rinkodaros ir pardavimo vadovė Daiva Daukšienė.

Politikės nepretenduoja

Antrasis Metų klaipėdietės rinkimų etapas prasideda jau šiandien, tad iki vasario 12 d. 12 val. klaipėdiečiai gali pareikšti savo nuomonę balsuodami.

Konkursui deleguojamos kandidatės skelbiamos ne tik laikraštyje, bet ir Metų klaipėdietės konkurso internetinėje platformoje portale klaipeda.diena.lt.

Primenama, kad kriterijai, pagal kuriuos galima siūlyti kandidates, buvo papildyti dar vienu punktu – Metų klaipėdietės rinkimams negali būti siūlomos politinių partijų narės.

Todėl, anot D.Daukšienės, į antrąjį etapą patekusios pretendentės konkurso komisijai, kuri palaimins šešias balsavimu išrinktas kandidates ir išrinks vieną savo, turės patvirtinti, kad nepriklauso jokiai politinei partijai.

Balsuoti – ir žinutėmis

Tradiciškai savo simpatijas bus galima išreikšti balsavimo lapelyje, iškirptame iš dienraščio. Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

Balsavimo lapelius reikėtų siųsti adresu: Metų klaipėdietės rinkimams, dienraštis "Klaipėda", Naujojo Sodo g. 1A, "K centras", 92118 Klaipėda arba atnešti ir įmesti į specialias balsadėžes redakcijos skyriuose Naujojo Sodo g. 1A ir PC "Akropolis", Taikos pr. 61, Klaipėda.

Taip pat pareikšti nuomonę siūloma naujienų portale klaipeda.diena.lt, rubrikoje "Metų klaipėdietė". Čia atiduoti balsą galima vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Balsai bus sumuojami santykiu vienas su vienu.

Balsuoti galima ir SMS žinutėmis. Vienos kaina – 1 euras. Žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

Rinkimai – iki kovo 5 d.

Septynetukas bus paskelbtas vasario 14-ąją, o į jį patekusios moterys nuo vasario 15 d. bus pristatomos dienraščio "Klaipėda" puslapiuose, naujienų portale ir "Facebook" paskyroje.

Nuo vasario 15 d. iki kovo 5 d. 12 val. miestiečiai bus kviečiami atiduoti savo balsus už tą, kuri, jų nuomone, verčiausia Metų klaipėdietės titulo. Balsuoti bus galima portale, žinutėmis ar skambučiais trumpuoju telefono numeriu ir pildant dienraščio balsavimo lapelius.

Visi prieš tai surinkti kandidačių balsai bus panaikinami ir naujas etapas, likus septynioms pretendentėms, prasidės turint nulį balsų.

Kovo 6–7 d. rezultatai bus sumuojami.

Nugalėtoją lems 20 proc. internetu nuomonę pareiškusiųjų, 30 proc. – trumposiomis SMS žinutėmis ir 50 proc. laikraščio kuponais skirti balsai.

Metų klaipėdietės paskelbimo, iškilmingo pagerbimo ir apdovanojimo ceremonija, taip pat Moters dienai skirtas koncertas vyks kovo 8-ąją Klaipėdos koncertų salėje.

Išrinktos Metų klaipėdietės

Pirmąja Metų klaipėdiete 2003-iaisiais tapo sportinių šokių ansamblio "Žuvėdra" vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

2004-aisiais šį garbingą titulą pelnė Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė.

Trečiąja Metų klaipėdiete paskelbta 2005-ųjų parolimpinių žaidynių Atėnuose čempionė, "Vyturio" vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoja Aldona Grigaliūnienė.

2006-aisiais daugiausia balsų klaipėdiečiai atidavė Lietuvos jūrų muziejaus direktorei Olgai Žalienei.

2007 m. Metų klaipėdiete tituluota Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

2008-aisiais rinkėjai savo simpatijas skyrė M.Mažvydo mokyklos pradinių klasių mokytojai Žanetai Norkuvienei – daugiavaikei mamai, auginančiai tris savus ir tris globojamus vaikus.

2009-aisiais Metų klaipėdietės regalijos įteiktos Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovei Ingai Grubliauskienei.

2010 m. klaipėdiečiai daugiausia balsų atidavė uostamiesčio verslininkei Nijolei Hansen.

2011-aisiais gausiausio klaipėdiečių palaikymo susilaukė verslininkė, filantropė Loreta Bosienė.

2012-aisiais Metų klaipėdiete tapo juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago.

2013 m. Metų klaipėdiete buvo tituluota dokumentinių filmų kūrėja ir filantropė Dalia Kanclerytė.

2014 m. nugalėtoja paskelbta Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos "Klaipėdos viltis" vadovė Janina Tulabienė.

2015-ųjų Metų klaipėdiete tapo Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė Aldona Kerpytė.

2016-ųjų Metų klaipėdietės titulą laimėjo gydytoja, Klaipėdos universitetinės ligoninės dermatologė Jolanta Česienė.

Pernai Metų klaipėdiete išrinkta gyvūnų prieglaudos "Būk mano draugas" direktorė Galina Kučinskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nesamones

Tik su tomis įžymybėmis

Monika

Žaneta Norkuviene,o kas zino ko baigesi sita grazi pasaka apie globotines.Viena mergaite budama nepilnamete per teisma savo noru isejo gyvent i vaiku namus.Kita dar nepilnamete buvo itaisyta i profke(nors buvo pirmune)i kita Lietuvos miesta,kad tik toliau ir bendrabuti dotu.O po pilnometistes santikiaj nutruko.Ir pacios ponios vaikai irgi nekas.

Gal issigime sie rinkimai?

Iki siol, metu Klaipedietes buvo renkamos eilines moteriskes, dirbancios savo kasdienini darbeli.Idomu, labai idomu, kuri siemet prisitaikys i si titula......is pateiktu kandidaciu, visa eile negirdetu, ...ir tai jau kandidates?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS