Sklypų pardavimas įstrigo | kl.lt

SKLYPŲ PARDAVIMAS ĮSTRIGO

Uostamiesčio politikai susirūpino, kodėl aukcionuose parduodama tiek mažai žemės sklypų: praėjusiais metais – vos trečdalis. Specialistų teigimu, jei sklypo neįsigijo iš karto, jis nesėkmingai gali būti pardavinėjamas ir dešimt metų.

Pardavė vos septynis

Miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariams buvo pristatyta, kokių teritorijų detalieji planai savivaldybės užsakymu buvo parengti ir patvirtinti.

Per pastaruosius trejus metus tokių buvo 12. Tarp jų – ir teritorijos Smiltynėje, Pirmojoje Melnragėje, Giruliuose. Tarybos nariai domėjosi, kaip sekasi toliau vystyti suplanuotas teritorijas.

Komiteto pirmininkas Algirdas Grublys atkreipė dėmesį, kad praėjusiais metais buvo inicijuoti 22 sklypų pardavimo aukcionai. Parduoti buvo tik septyni.

"Ar bent vienas sklypas iš suplanuotų teritorijų yra perduotas aukcionui?" – klausė pirmininkas.

Nesulaukia vertinimo

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė tvirtino, kad buvo pasiūlyti sklypai Giruliuose, tačiau Nacionalinė žemės tarnyba dar neatliko jų vertinimo, nors jau praėjo aštuoni mėnesiai.

"Rašėme raštą tarnybai. Ši vietos padaliniui nurodė laikytis teisės aktuose numatytų terminų. Buvo atvykęs specialistas ir vertino sklypą. Tikimės, kad jis pateks į liepą vyksiantį aukcioną", – pasakojo vedėja.

R.Gružienė tvirtino, kad Nacionalinei žemės tarnybai perduoti ir du sklypai Smiltynėje. Praėjo du mėnesiai nuo tada, kai buvo pateiktas prašymas, bet jokių žinių nėra.

"Problema ta, kad prie sklypų pardavimo aukcione dirba kelios institucijos. Savivaldybė paruošia pradinius dokumentus, Nacionalinė žemės tarnyba priima sprendimą, ar parduoti, ir vertina, o patį aukcioną organizuoja Valstybės žemės fondas. Dėl tokios didelės mišrainės turime tokį rezultatą", – komentavo vedėja.

"Vieną vaiką auklėja trys skirtingos šeimos", – situacija dėl žemės pardavimo aukcionų apibūdino Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

Išlaidos – ant pirkėjo pečių

R.Gružienė pripažino, kad metai iš metų aukcione parduodami tie patys sklypai.

"Jei jie iš karto nėra nuperkami, taip ir sukasi visą laiką", – tvirtino vedėja.

R.Gružienės teigimu, neparduodamų sklypų kaina, priešingai nei turto, ne mažėja, o didėja.

"Sklypo vertinimas galioja metus. Jei nenupirko, praėjus šiam terminui, sklypas vertinamas iš naujo, o išlaidos pridedamas prie kainos. Tad sklypo kaina kyla. Jei būtų užuominų, kad kažkas nori pirkti vieną ar kitą sklypą, kuris dar nėra perduotas, dėtume visas pastangas, jog jį perduotume aukcionui", – aiškino vedėja.

A.Grublys tvirtino, kad gaila miesto parengtų detaliųjų planų, kurie neįgyvendinami. Tarybos narys Valdemaras Anužis teigė, jog galima tik stebėtis, kad parduodamas bent vienas sklypas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Petris

labai gerai,kad trys istaigos koreguoja ir pardavineja,jeigu viena tai kaip visada butu jau sumazinta kaina iki nulio ir butu visi sklypai prichvatizuoti- geru vyru.Liudna ,kad trubadurai valdininkeliai be rotacijos dirba jau virs 20 metu kaip Kastytis Baltalytis,net kai kurios valdinikeles ciut saldainiais neuzspringo ,tik gaila ,kad nenuteise uz kysius...tiktai kelios istaigos dar gali sukontroliuoti,kai viena kita skundzia STT,FNTT...

C7

Pirk, mielas verslininke, sklypą senamiestyje. Tada būk mielas atlik archeologinius tyrimus (30 tūkst EUR), 3-4 mėn; Tada dar nutieks priešais gatvę, su šaligatviai, apšvietimu ir tt (70-100 tūkst EUR), 6-8 mėnesiai;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS