Skuba išblizginti Klaipėdos miestą | kl.lt

SKUBA IŠBLIZGINTI KLAIPĖDOS MIESTĄ

Viešųjų erdvių prižiūrėtojai pastarosiomis dienomis pluša vis intensyviau. Likus kelioms dienos iki Jūros šventės pradžios, norima, kad miestas švytėtų. Pabrėžiama, kad darbų – daug, o juos trikdo oro sąlygos.

Pasak įmonės "Klaipėdos želdiniai" direktoriaus Gedimino Valašino, didžiausias dėmesys pastarosiomis dienomis buvo skirtas centrinei miesto daliai. Tiesa, plušėta ir kitose vietose.

"Darbo – labai daug. Dirbame ir savaitgaliais. Skubame, sukamės. Dar orai neprognozuojami. Tai lietūs, tai vėjai koją kiša", – tvirtino vadovas.

Prižiūrėtojai šienauja vejas, šluoja šaligatvius, pėsčiųjų takus, aikštes, renka šiukšles. Ravimi, tręšiami gėlynai, skinami nužydėję gėlių žiedai.

Šalinamos ir plytelių tarpuose auganti žolė. G.Valašinas atkreipė dėmesį, kad pavasaris buvo šaltas, tad ji neaugo, bet vėliau palijo, atšilo ir pradėjo želti. Genimi ir medžiai, kad neužstotų ženklų.

G.Valašinas atskleidė, kad darbai miesto centre turi būti baigti ketvirtadienį. Penktadienį intensyviai bus statomos scenos, palapinės.

"Vėliau liks priežiūra. Reikės rinkti šiukšles, stebėti, kad nebūtų perpildytos šiukšlių dėžės. Dirbsime ir naktį, ir dieną. Tvarką užtikrins didesnės darbuotojų pajėgos. Daugiau samdysime ir technikos", – teigė vadovas.

Jūros šventės metu centrinėje miesto dalyje bus pastatyta daugiau šiukšlių dėžių – laikiklių su maišais, konteinerių. G.Valašinas atkreipė dėmesį, kad pastarieji yra patogiausi.

"Tik tiek, kad konteinerių negali laikyti pravirų, o kai jie užverti, žmonės šiukšles krauna ant viršaus", – apgailestavo vadovas.

Direktoriaus teigimu, šventės lankytojai tapo pastebimai tvarkingesni. Nuneša atliekas ir išmeta į šiukšlių dėžes, o jei šios pilnos, palieka šalia jų.

"Ypač dienos metu. Tik vakare kai kurie nebežiūri, kur ką palieka. Bet su ankstesniais laikais tikrai nėra ko lyginti. Prisimenu, kai šventėje dar nebuvo draudžiama stiklinė tara, o pagrindiniai renginiai vykdavo Teatro aikštėje. Visas jos grindinys būdavo padengtas stiklo šukėmis. Vargdavome, kol išrinkdavome. Dabar niekas neprisimena, kad taip būtų. Kruizinių laivų terminalo danga – labai patogi, tad šiukšlėms iškuopti galima naudoti įvairią techniką", – pabrėžė vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rasai

Pietinis telieka pietinio gyventojams.

Rasa

Jei dirbtų ištisus metus tai nereikėtų plušėti paskutines minutes. Nepamirškit apkuopti ir pietinę miesto dalį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS