Skverą tvarkys dar šiemet | kl.lt

SKVERĄ TVARKYS DAR ŠIEMET

Po kelių mėnesių turėtų startuoti tarp Puodžių ir Bokštų gatvių esančio skvero, kur bus pastatytas paminklas Vydūnui, atnaujinimas. Artimiausiu metu bus paskelbtas konkursas, kuriame žadama išrinkti darbus atliksiantį rangovą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, tokios procedūros paprastai užtrunka nuo mėnesio iki dviejų.

Vydūno skvere bus sutvarkyti želdiniai, suremontuoti takai, įrengtas baseinėlis, postamentas. Pats paminklas Vydūnui iškils privačia iniciatyva.

"Pirma sutvarkysime skverą, tada bus statomas paminklas", – komentavo vadovas.

Planuojama atnaujinti ir pačią Puodžių gatvę. Šiemet ketinama nupirkti atnaujinimo projektavimą. Konkursą žadama paskelbti birželį ar liepą.

Puodžių gatvėje norima atnaujinti važiuojamosios dalies ir šaligatvių dangas, lietaus nuotekų sistemą, įrengti apšvietimą, automobilių stovėjimo vietas, sutvarkyti želdinius.

Planuojama, kad kitąmet bus parengtas projektas. Numatyta, kad darbai turėtų startuoti dar po metų.

"Viskas dar gali būti pakoreguota, kai rudenį svarstysime kitų trejų metų strateginį planą. Gal darbus pradėsime anksčiau. Žiūrėsime, kaip bus su kitais projektais. Ši gatvė nėra prioritetinė", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

L.Dūda teigė, kad vėliau numatyta gatvės rekonstrukcija neturėtų turėti jokios įtakos jau atnaujintam skverui.

"Sutvarkysime ir paliksime neliečiamą", – teigė direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

KLB

Tikra tiesa,"kvapnieji"visus suolelius apseda,vyresniam zmogeliui,mamai su vaikeliu ir visiems kitiems nera kur prisesti.

Klaipėdiškei

Taip, visus medžius ir krūmus išpjaus, duobę iškas, požeminį garažą įrengs, o viršų plynai užbetonuos, kad jokia žolelė neprasikaltų. Na ir ką? Užtat valkatos ant plyno bruko nesiveis. Šiandien visas aplinkos tvarkymas ir investicijos Klaipėdoje, nepaisant gerų norų, tampa praktiškai investicijomis į valkatų ir "konteinerių inspektorių" gerbūvį. Kur tik dar tvarkingiau ar suoleliai kokie pavėsyje, tuojau jų prisiperi ir vos ne paskelbia savo neliečiama zona. Na, kas ten ir be lies per nepakenčiamą smarvę ir "mielą" kaimynystę.

Klapėdiškė

Tik nesakykit, kad ir čia medžius išpjaus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS