Skvere įrengs naujus žibintus | kl.lt

SKVERE ĮRENGS NAUJUS ŽIBINTUS

Kretingos ir Panevėžio gatvių sankryžoje esantis skveras taps šviesesnis. Šioje viešojoje erdvėje bus įrengti nauji šviestuvai. Atnaujinti suplanuota ir suolus, takų dangą.

Įmonės "Gatvių apšvietimas" darbuotojai jau pradėjo darbus, klojami nauji apšvietimo kabeliai.

Senieji žibintai bus pakeisti naujais – toršerais, kurie pastaruoju metu statomi tokio tipo erdvėse. Šiuos darbus planuojama užbaigti iki metų pabaigos.

Įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas tvirtino, kad atnaujinti apšvietimo įrangą šioje vietoje jau reikėjo. Senoji buvo susidėvėjusi.

"Gal dar metus kitus ir būtų atlaikiusi", – tvirtino vadovas.

Pasak D.Aleksandrovo, dar tinkamos naudoti skvere stovėjusios atramos niekur neprapuls. Jos bus panaudotos kaip atsarginės.

Tuo prie Šv. Kazimiero bažnyčios esančio skvero tvarkyba nesibaigs. Numatyta pakeisti senus suolus naujais, atnaujinti takus.

Kiek anksčiau šiame skvere buvo tvarkomi želdiniai – praretinti krūmai, iškirsti avarinės būklės medžiai, sausuoliai.

Tvarkyti želdinius šioje viešojoje erdvėje buvo būtina. Dėl priaugusių krūmų, medžių skveras buvo tamsus ir nejaukus net saulėtomis vasaros dienomis.

Kai kurie šalia gyvenantys miestiečiai tvirtino, kad vengiantys čia eiti, nes ne tik nejauku, bet ir baugu. Dažnai šiame skvere rinkdavosi ir laiką leisdavo alkoholį vartojantys asmenys.

Tikimasi, kad, baigus tvarkymo darbus, skveras taps populiarus tarp šio rajono gyventojų.

Šioje viešojoje erdvėje auga ir du šimtamečiai ąžuolai, kurių būklė labai prasta. Tą patvirtino medžius vertinę arboristai. Ąžuolai gali bet kada nuvirsti.

Pasak specialistų, jei šie medžiai augtų prie tako, juos būtinai reikėtų pašalinti. Miesto valdžios atstovai šimtamečių neskuba kirsti, bet situaciją stebi.

GALERIJA

  • Skvere įrengs naujus žibintus
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

sutvarkys girtuokliams skverą nauji takeliai šviestuvai aplink pelkės ir girtuokliai, ten tikrai reikia tvarkos treniruokliai daugiau tiktų prie vasaros estrados nes dabar ten tos padangos labai jau nekoks vaizdas prie estrados ypač kai vyksta koks renginys ten tam kartedromui ne vieta, ten mėgstama mamyčių ir mažylių pasivaikščiojimai nes jungiasi su miškeliu ir takeliai yra ir dviračiais ten važinėjasi puiki vieta tik kai ką reikėtų pakeisti

medis

Prasiėjau nuo meridiano iki terminalo palei krantinę kokį 10žibintų lemputės perdegę..kažkaip neskanu prieš svečius turėtų būt..juk vis tik miesto veidrodis ir tvarka turėtų būt..o ir tamsus metas jau lapkritį..norįs šviesos.

dziuzepe

Tik biudžete lieka lėšų ,iškart puolama švietuvus naujus įrenginėti ,senus keisti naujais ir .t.t Turi Klaipėda laisvų pinigų ,kad tuščiame mieste šviesą deginti .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS