Skvere siūlo supilti pylimus | kl.lt

SKVERE SIŪLO SUPILTI PYLIMUS

Danės skvero atnaujinimo projekto rengimas – finišo tiesėje. Iki sausio pabaigos ketinama kreiptis dėl leidimo statybos darbams gauti.

Atskirtų poilsio zonas

Uostamiesčio valdžios atstovai buvo susitikę su naujais Danės skvero atnaujinimo projekto rengėjais. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova atskleidė, kad jie tęsia darbą nenukrypdami nuo koncepcijos, pradinių sprendinių.

Susitikimo metu projektuotojai pateikė ir naujų siūlymų. E.Mantulova tvirtino, kad kai kurie buvo įdomūs ir verti dėmesio. Tarp tokių –  įrengti pylimus Danės skvere.

Pasak projektuotojų, jie galėtų atlikti kelias funkcijas. Pirmiausia, atskirtų pasyvaus ir aktyvaus poilsio zonas – vaikų žaidimų aikštelę nuo ramaus poilsio zonos.

"Tai būtų tarsi akustinė sienelė. Atitvaras, kuris garsams neleistų susimaišyti. Žiemą nuo pylimų vaikai galėtų važinėtis rogutėmis. Vasarą būtų galima prisėsti ant pylimų augančios žolės, stebėti žaidžiančius vaikus arba vandenį", – pasakojo pavaduotoja.

Pylimais siūloma atskirti ir šunų vedžiojimo aikštelę nuo kitos parko dalies.

"Ir šunų mėgėjai jaustųsi gerai, ir žmonės saugiai. Juk ne visi vieni kitus myli", – tvirtino pavaduotoja.

Planavo pagal želdinius

E.Mantulova tvirtino, kad pasiūlymas įrengti pylimus – įdomus. Visi kiti sprendiniai bus vystomi toliau. Dar buvo gautas prašymas iš savivaldybės Kultūros skyriaus.

Dalyje teritorijos prie paminklo "Arka" buvo numatyta pasodinti veją. Tačiau atkreiptas dėmesys, kad čia vyksta įvairūs pasirodymai, koncertai, renkasi žiūrovai.

"Žinoma, galima atsisėsti ant žolės ir stebėti renginius, tačiau jei norėtume atvežti ir pastatyti suolus ar kėdes, veja labai gadintųsi. Kultūros skyrius prašė ieškoti galimybių įrengti kokio nors kietesnio grunto dangą. Tada būtų galima padėti suolus ar kėdes", – teigė pavaduotoja.

E.Mantulova pabrėžė, kad visus Danės skvero želdynus, kurie nėra pažeisti, žadama išsaugoti. Pagal esamus medžius buvo projektuojami takai, aktyvios ir pasyvios zonos.

Skvere vėl bus įrengtas fontanas. Numatyta, kad jis bus grindinis. Šiltuoju metų laiku čiurlens vanduo, o žiemą, kai bus išjungtas, liks aikštė, kur galės žaisti vaikai, vykti renginiai.

Kreipsis dėl leidimo darbams

Danės skvero atnaujinimo projektą planuota parengti iki praėjusių metų pabaigos. Tačiau, projektuotojų prašymu, sutartis pratęsta. Tikimasi, kad iki mėnesio galo projektas bus užbaigtas ir bus kreiptasi dėl statybą leidžiančio dokumento išdavimo.

"Tikimės dar šiemet paskelbti rangos darbų konkursą", – teigė pavaduotoja.

Danės skvero ir krantinių atnaujinimo projektą planuojama įgyvendinti dviem etapais. Pirmojo metu bus tvarkomos krantinės, antrojo – rengiami dviračių takai, žaidimų aikštelės.

"Gal iki to laiko paaiškės ir Klaipėdos muzikinio teatro rekonstrukcijos situacija. Norime, kad pats skveras ir teatro pastato atnaujinimas vyktų lygiagrečiai. Pirma sutvarkytume vieną Herkaus Manto gatvės pusę, o tada persikeltume į kitą", – tvirtino pavaduotoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

medis

Juk ten tiltas eis..ką ten šunis ant asfalto šikins?

Elfas

Kokie pylymai statytyk durniu laiva liberalalm isplukdyti i kalejima

klp

Kažkokia nesąmonė. Nori daryti o vizijos neturi. Jau ir taip senamiestis visas suknistas, nėra vientisumo, tęstinumo. Kas turėjo išliekamąją vertę, sunaikinta. Parenkit vieną kartą planą, išklausykit klaipėdiečių nuomonę ir pradedam įgyvendinti, o ne kaip dabar darom , pasiimam pinigus ir ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS