Slaugos ligoninėje gimsta nauja tradicija | kl.lt

SLAUGOS LIGONINĖJE GIMSTA NAUJA TRADICIJA

Paveikslas gali tapti išgyventų emocijų atspindžiu ar savotiška padėka už slaugytą dukrą. Tokiomis įžvalgomis pasidalino Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės darbuotojai, sulaukę dovanotų paveikslų.

Trečius metus iš eilės prieš Kalėdas dailininkė Dalia Kirkutienė kartu sau savo mokiniais, lankančiais jos vadovaujamą studiją, apsilanko ligoninėje, kur dovanoja savo darbus. Šiemet ligoninės bendruomenė sulaukė 12 naujų darbų.

Kaip pastebi Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausioji gydytoja Danguolė Drungilienė, dovanojami paveikslai atspindi kuriančiųjų nuotaikas, matosi, kaip jie kasmet tobulėja.

Tarp dovanotų darbų – šviesos sklidinas paveikslas. Jį įteikė šiemet mirusios ir trejus metus ligoninėje slaugytos jaunos merginos mama. Vos pilnametystės sulaukusi mergina susirgo sunkia nepagydoma liga.

Vyriausioji gydytoja prisiminė, jog dar pernai mamos prieštame paveiksle buvo daug liūdesio ir sielvarto, o šiemet dovanotasis darbas sklidinas šviesių potėpių.

Dovanoti kūriniai netrukus išsisklaidys po ligoninę. Kam atiteks kuris paveikslas, paaiškės burtų keliu.

Iniciatyvos sumanytoja D.Kirkutienė prieš terjus metus kreipėsi į Slaugos ligoninę, norėdama kuo nors pradžiuginti medikus ir pacientus. Dabar gydymo įstaigą jau puošia per 50 savamokslių dailininkų kūrinių.

„Džiaugiamės dovanotais paveikslais. Jie gerokai pagyvina aplinką, nes yra skirtumas, ar žiūrėti į pliką sieną, ar paveikslą, atspindintų dailininkų emocijas“, - sakė Slaugos ligoninės vyriausioji gydytoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS