Socialiniai darbuotojai nori daugiau erdvės | kl.lt

SOCIALINIAI DARBUOTOJAI NORI DAUGIAU ERDVĖS

Vienas pirmųjų Klaipėdos vicemerų – Elidos Mantulovos ir Artūro Šulco – darbų šiais metais buvo vizitas į Klaipėdos miesto socialinės paramos centrą. Valdžios atstovai vaišinosi kava ir pyragu, bet ne tai buvo viešnagės tikslas. Jie įsitikino, kad socialiniai darbuotojai dirba labai susispaudę.

Šio socialinės paramos centro žmonės rūpinasi pagalbos stokojančiais, neįgaliais, apsitarnauti negalinčiais klaipėdiečiais.

Prieš dešimtmetį centras įsikūrė buvusios vadinamosios trečiosios poliklinikos vaikų skyriaus patalpose. Per šį laiką didžiuliame statinyje pirminės sveikatos priežiūros centro medikų sumažėjo, čia įsikėlė daug kitų valdiškų įstaigų. Vienoms jų skirta daugiau, kitoms – mažėliau vietos.

Klaipėdos socialinės paramos centro vadovė Diana Stankaitienė guodėsi, kad apie 30 darbuotojų, kurios dirba su dokumentais, sunkiai telpa. Ten, kur pagal higienos normas turėtų būti įrengtos dvi darbo vietos, dirba trys moterys, joms tenka laukti galimybės padirbėti prie kompiuterių, kuriais dalijasi. Dėl tokio susispaudimo kenčia ne tik darbuotojai, bet ir centro interesantai.

D.Stankaitienės manymu, normaliam darbui užtikrinti centrui reikėtų dar apie 90 kv. metrų.

"Mūsų įstaigoje yra 126,25 pareigybės, realiai dirba apie 140 žmonių. Dauguma darbuotojų teikia paslaugas klaipėdiečiams jų namuose. Bet yra darbuotojai, kurie turi prižiūrėti jų veiklą, užtikrinti kokybę, strategijos įgyvendinimą, europinius projektus, administruoti paslaugas ir visus išteklius. Jie visi dirba šiose patalpose. Jų iš viso čia yra apie 30", – vardijo centro vadovė.

Taikos prospekto 107 name neseniai skirtas kambarys Socialinės paramos centrui. Čia dirbs trys darbuotojos. Kol kas šioms darbo vietoms įrengti trūksta baldų ir kompiuterių.

Laukiama, kada Vaikų ligoninės padalinys išsikels į naujas patalpas, tada į jų dalį pretenduotų socialiniai darbuotojai. Tikėtina, kad tai atsitiks ne greičiau kaip po pusantrų metų.

E.Mantulova su A.Šulcu apsilankė ir kitose įstaigose, įsikūrusiose tame pačiame pastate, ir įsitikino, kad ne visose dirbama taip susispaudus.

"Pamatėme labai jaukiai, daugybe gėlių ir rankdarbių papuoštus kabinetus, bet akivaizdu, kad moterims ten ankšta", – įspūdžiais dalijosi vicemeras A.Šulcas.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Almukui

Klausykite tamsta, mes gi nesakome, kad asmeniškai Jūs kalti, kad Jūsų atliekamas darbas nevisai tenkina žmones. Mes teigiame, kad dirbama nepatenkinamai. Kas dėl to kaltas, mes nediskutuojam, nes nežinom. Mes duotuoju atveju kalbame apie institucijos funkcija, kuri yra vieša. Jūs ten esate tik samdomas darbuotojas, taigi nėra ko čia taip susitapatinti su darboviete ir į save asmeniškai priimti kritiką apie įstaigos darbą.

ha

Jie turi uztektinai erdves savo tusciose makaulese

Almuks

Įstaigos darbo laiką tvirtina savivaldybės administracijos direktorius. . Klaipėdiečius priimame ir per pietų pertrauką
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS