Sporto metai išjudino sporto bazių tvarkymą | kl.lt

SPORTO METAI IŠJUDINO SPORTO BAZIŲ TVARKYMĄ

  • 5

Dienraštis "Klaipėda" tęsia rubriką "Klausk Klaipėdos valdžios drąsiai", kur tradiciškai skelbia miesto mero Vytauto Grubliausko ir savivaldybės administracijos atsakymus į skaitytojų klausimus. Šį kartą į skaitytojų klausimus atsako meras.

– Iki Sporto metų pabaigos liko vos pora mėnesių. Ne kartą girdėta, kad pagrindinis tikslas – paskatinti sportuoti kuo daugiau klaipėdiečių, tačiau be gerų sporto bazių to nebus. Kas šiemet padaryta, kad situacija keistųsi?

– Teisingai pastebėta, kad pagrindinis tikslas – paskatinti sportuoti kuo daugiau klaipėdiečių, tačiau ne tik geros sporto bazės tam turi įtakos. Šiemet didžiulis dėmesys skiriamas ir sportiniams renginiams, kurie kviečia tiek profesionalius sportininkus, tiek kiekvieną sportą mėgstantį gyventoją. Be reguliarių Lietuvos krepšinio, futbolo, rankinio čempionatų varžybų, per šiuos metus jau suorganizuota apie 70 sportinių renginių. Tarp jų ir tokie kaip Vandens sporto šakų festivalis Danės upėje, Vasaros paplūdimio festivalis, Neįgaliųjų sporto šakų festivalis, bendruomenėms skirtos mankštos, šiaurietiško ėjimo mokymai, dviračių ekskursijos ir daugybė kitų.

Kalbant apie infrastruktūrą, žinoma, svarbiausias metų įvykis sporto pasaulyje – naujojo Klaipėdos baseino atidarymas. Šis modernus, FINA reikalavimus atitinkantis baseinas ne tik sudarė gerokai patrauklesnes sąlygas profesionalių sportininkų ugdymui bei aktyviam klaipėdiečių laisvalaikiui, bet ir atvėrė galimybę antrokų plaukimo pamokas vietoj pusmečio vykdyti visus mokslo metus.

Dar vienas svarbus įvykis – Sąjūdžio parko rekonstrukcijos darbų pabaiga. Čia, kaip žinoma, įrengtos naujos erdvės aktyviam laisvalaikiui – BMX dviračių, riedlenčių, riedučių parkas, tapęs ekstremalaus sporto mėgėjų susibūrimo vieta, taip pat gimnastikos aikštelė, nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai.

Prasidėjo ir Irklavimo bazės rekonstrukcija – čia bus įrengtos sporto salės, persirengimo kambariai, uždari elingai sportinėms valtims saugoti, remonto blokas bei kitos sportininkams reikalingos patalpos.

Be galo svarbu ugdyti ir augančios kartos norą sportuoti, tad ypatingas dėmesys skiriamas mokyklų sporto aikštynams – per 5 metus numatoma sutvarkyti visų mokyklų sporto aikštynus. Programa jau įgyvendinama, šiemet buvo tvarkomi šešių mokyklų aikštynai. Darbai jau baigti prie "Versmės" progimnazijos ir Vytauto Didžiojo gimnazijos, dar prie keturių įstaigų aikštynai bus baigti tvarkyti šį rudenį.

Sportinių objektų tvarkymas sulig Sporto metų pabaiga nesibaigia. Iš svarbesnių artėjančių metų darbų įvardyčiau Futbolo mokyklos konversiją – per kelerius metus atgims ir pastatas, ir šalia esančios sporto erdvės. Taip pat artėjančiais metais Klaipėdoje, ties Šviesos ir Kretingos g. sankryža, pradės kilti visiškai nauja sporto salė. Statybos truks apie pusantrų metų, salė bus tinkama įvairioms sporto šakoms – krepšiniui, rankiniui, tinkliniui, salės futbolui, meninei gimnastikai.

Numatome ir gerokai ambicingesnių projektų. Ryšininkų gatvėje, buvusios vandenvietės teritorijoje, planuojama statyti naują sporto bei laisvalaikio kompleksą, kuriame bus įrengtos dvi ledo aikštelės bei penkios universalios aikštelės, skirtos rankiniui, salės futbolui, tenisui, skvošui, tinkliniui, badmintonui, krepšiniui. Taryba pritarė, kad toks kompleksas būtų statomas koncesijos būdu. Tai reiškia, kad statybomis užsiimtų privatus investuotojas, o savivaldybė per tam tikrą laikotarpį statinį išsipirktų. Jei procedūros koncesininkui parinkti vyks sklandžiai, statybas būtų galima pradėti artėjančių metų pabaigoje arba 2020-ųjų pradžioje.

Kiek tolimesnė perspektyva, tačiau kartu ir dar gerokai ambicingesnis siekis – regioninis futbolo stadionas. Numatoma, kad jis gali būti statomas prie Palangos plento, tarp Klemiškės ir Tilžės gatvių. Miesto taryba jau pritarė, kad būtų organizuojamas architektūrinis konkursas ir rengiamas techninis projektas, tačiau tai tik pirmieji žingsniai. Gerokai didesnis iššūkis – užtikrinti finansavimą šiam objektui, kuris gali kainuoti ir 40 mln. eurų, tačiau tai, kad šiandien dar neturime garantuotų finansavimo šaltinių, neturi mūsų versti abejoti šio objekto reikalingumu.

Rubrikos tikslas – užtikrinti nuolatinį miestiečių bei vietos valdžios bendravimą. Klausimus siųskite el. paštu merui@kl.lt. Jų sulaukiama daugiau nei yra vietos puslapyje, tad dalis atsakoma asmeniškai, o aktualūs gausesnei skaitytojų grupei rubrikoje publikuojami vėliau. Dienraščio "Klaipėda" pirmadienio numeryje rubrika pasirodo du kartus per mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

A. V

Netinkamai įrengia ir vienas brokas.

Kęstutis

Tikrai gal norai ir geri bent prieš rinkimus bet pažiūrėkite tik kokia futbolo aištelių kokybė.kur apšvietimas.Juk bendruomenei darėte kaip deklaruojate.Nereikia nei tvoros ko ten eiti jei po darbo jau tamsu su vaiku praleisti laiką,ar vykdyti treniruotes.Tikrai nėra šeimininko.Viskas iki galo nepadaryta.Savivaldybės vadovus visus lyg vieno reikia varyti lauk.

Lt

Skambus žodžiai parašyti, bet ar nors tas kas atsakingas (Meras greičiausiai) buvo Sąjūdžio parke ? Niekaip nesuprantu kas ten padaryta viskas ne iki galo. Toks jausmas, kad dirbo tol kol gavo europinių pinigų, o po to visi issilakste. Kokia ten gimnastikos aikstele ? Pakvieskite su patirtimi sporto trenerį ir paaškins tiems liberalams kurie žalio supratino apie sportą neturi jog lauko treniruokliai šitie niekam tikę. Futbolo aikštė visada tuščia nes aptverta, o galėtų ten žaisti tėvai su vaikais, aišku yra vandalų, bet galima kameras pastatyti kaip "Karkar" parke. O kokie ten tilteliai per pelkes dvokiančias ?, kaip iš viduramžių laikų, netinka visai. Žodžiu, mintis gera, bet atsainus požiuris į darbą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS