Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios bokštuose užvirė darbai | kl.lt

ŠV. JUOZAPO DARBININKO BAŽNYČIOS BOKŠTUOSE UŽVIRĖ DARBAI

Klaipėdos šv. Juozapo Darbininko bažnyčioje užvirė statybų darbai. Prie pastato vėl išrikiuoti pastoliai.

Nors ši bažnyčia pradėta statyti 1991-aisiais, darbai iki šiol joje nėra baigti. Dar visai neseniai miestiečiams šventovė labiau priminė lėktuvų angarą, o ne bažnyčią.

Prieš keletą metų tuometinis klebonas Saulius Damašius didelių pastangų bažnyčiai tvarkyti nerodė. Tiesa, visiškai rankų sudėjęs nebuvo. Įrengė lenkiškus varpus, išasfaltavo automobilių stovėjimo aikštelę. Bažnyčios viduje buvo įrengtas grindinys, ištinkuotos sienos.

Tačiau maldos namų išorė buvo pamiršta. Per ilgą laiką bažnyčios stogas pradėjo leisti vandenį, sienose apsigyveno pelėsis, plytos pradėjo skilinėti bei trupėti.

Kai bažnyčiai prieš keletą metų pradėjo vadovauti klebonas Vladas Gedgaudas, aplinkos tvarkymo bei statybų darbai pralaužė ledus: įstatytos ąžuolinės pagrindinio įėjimo durys, dailinamas vidus. Praėjusiais metais buvo tinkuojamos išorės sienos, bažnyčią apjuosė šiokia tokia tvorelė.

Šiais metais darbai persikėlė į bažnyčios bokštus. Kaip teigė parapijos klebonas, bokštai yra tinkuojami dekoratyviniu tinku. Parinktas atspalvis – šviesiai balsvas.

Per šiuos metus bus bandoma sutvarkyti abu bokštus. Kiek kainuos jų tvarkymas bei tinkavimas, klebonas pasakyti negalėjo, tai paaiškės tik įpusėjus darbams.

Anot V.Gedgaudo, užbaigus bokštų tvarkymo darbus bus imtasi tvarkyti aplinką: pagrindinius bažnyčios laiptus, lauko apšvietimą, teritorija bus apjuosta tvora.

Tikintieji džiaugiasi gražėjančiais Dievo namais bei viliasi, kad greitu metu darbai bus užbaigti.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

to nr 14

Jei jum gaila, kad nesate provoslavas(reikia sakyti staciatykis)? Ne beda, galite juo tapti. Tik noriu pasikartoti, kai zmogaus sieloje yra netvarka ir joje nera ramybes, net pati graziausia baznycia jums nepades. Kada sieloje atsiras ramybe, baznycios modelis nebeatrodys toks svarbus. Nes tikrai ne pastatas cia yra svarbiausias. O ta koplytele buvo tik laikina, todel taip greit is jos nieko neliko. Tuo viskas jum ir pasakyta.

to 13

Aciu uz issamu paaiskinima, kodel jis toks gremezdiskai aukstas ir neisvaizdus" zmones netilpdavo i baznycias. Todel buvo nutarta statyti didele bazn, kad visi tilptu. Pojektu buvo pateikta keleta. Zonems buvo leista balsuoti, kokios baznycios noretu. Tad zmones balsavo uz si modeli." Supratau , kad tikintieji ten turi lipti viens ant kito, t.y. i auksti. O jie nabagai to nesupranta, kad "angare" reikia vienam ant kito lipti, kad sutilptu.:D Tiesa pasakius ir as atsimenu , kad pries si "angara" buvo laikina grazi jauki baznytele. Deja, zmonems reikejo monstro, tai jie ji ir turi. Nors nesu provosavu tikejimo, bet jiems baltai pavydziu, kad neturi tokiu angaru, o stato nedidelius jaukius maldos namus....

to nr. 12

Jei geriau paskaityti, tai ne tik apie baznycios grozi kalba eina, geriau paskaitykite ir pamatysite, kad diskutuojama apie Dieva ir jo buvimo vieta. Bet jei norite, galiu jum ir apie tai pasakyti. Gerai prisimenu, kad tuo metu klaipedoj tebuvo tik 2 baznycios: Kristaus Karaliaus ir M. Taikos Karalienes. Tad svenciu metu (tuo metu tautoje vyko dvasinis zmoniu agimimas) zmones netilpdavo i baznycias. Todel buvo nutarta statyti didele bazn, kad visi tilptu. Pojektu buvo pateikta keleta. Zonems buvo leista balsuoti, kokios baznycios noretu. Tad zmones balsavo uz si modeli. PS Zmonem, kuriems dvasiniai dalykai netvarkoj, viskas kas susije su bazn. yra blogai. Tai varpas per garsus, tai kunigas bloga pamoksla pasake ir t.t. Patarimas: susitaikykit su Dievu, pamatysit viskas pasidarys gerai. Net ir baznycios modelis prades patikti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS