Sveikatinimui ir sportui – daugiau priemonių, pajėgų ir lėšų | kl.lt

SVEIKATINIMUI IR SPORTUI – DAUGIAU PRIEMONIŲ, PAJĖGŲ IR LĖŠŲ

  • 3

Klaipėdos rajono savivaldybės gyventojai per dvejus praėjusius metus sulaukė naudingų priemonių, kurios padeda sveikos gyvensenos entuziastams aktyviai sportuoti čia pat, savo aplinkoje.

Kiekvienoje seniūnijoje įrengta naujų lauko treniruoklių iš viso už 24 tūkst. eurų, kuriems įrengti aikšteles parinko pačios seniūnijos. Rajone iš viso nuo 2016 metų atnaujinta 11 sporto aikštelių. Šiemet, kaip teigė mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, 112 tūkst. eurų planuojama skirti 4 sporto aikštelių atnaujinimui prie mokyklų Ketvergiuose, Plikiuose, Dituvoje ir Drevernoje prie buvusios mokyklos.

Savivaldybės tikslas yra ugdyti vidinę gyventojų motyvaciją ir siekti ilgalaikio gyventojų fizinio aktyvumo padidėjimo. Tam su gyventojais turi dirbti  specialistai, gebantys motyvuoti, konsultuoti fizinio aktyvumo klausimais bei organizuoti pratybas, sporto renginius. To, pasak vicemerės Violetos Riaukienės, tikimasi iš naujų fizinio aktyvumo ir sporto specialistų, kurių leistinas pareigybių skaičius Klaipėdos rajono savivaldybės  biudžetinės įstaigos sporto centre padidintas iki 21 (iki šiol buvo 16) ir iš prašomų naujų 5 etatų 4 skirti fizinio aktyvumo ir sporto specialistams seniūnijose bei 1 ─ darbininkui, atsakingam už lauko ir vidaus sporto infrastruktūros plėtrą ir priežiūrą.

Nauji fizinio aktyvumo ir sporto specialistai vykdys įvairias  fizinio aktyvumo, sporto veiklas seniūnijose. Viena iš jų galėtų būti darbas su seniūnijų gyventojais prie įrengtų treniruoklių. Taigi, gyventojai gaus daug naujų nemokamų profesionalių paslaugų. Tikimės, kad nuosekliai įgyvendinamos programos užtikrins kokybišką paslaugų prieinamumą visame rajone. Belieka įsitraukti į nuolat sportuojančiųjų, sveikai gyvenančiųjų gretas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

T

Kas cia per nesamones vandalai kaip mat suniokos

Žilvinas Ručys

Vagių kontoros . Kas norės sportuoti tie sportuodami be jokių gelžgalių . O čia pinigus saviems padalint. Kiek žmonių dėl nevalytų dangų kaulus susilaužė ?

sportininkė

Lauko treniruokliai yra puiku. Tik įrengti juos reikėtų atsakingiau ir tvarkingiau. Pagrindas po kojomis taip pat turėtų būti tvarkingas. Ne balti akmenukai, žolė, o lauko įrenginiams skirta danga. Taip padaryta kai kuriuose miestuose, bet ne Klaipėdoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS