Sveikinimas pasiekė po dviejų mėnesių | kl.lt

SVEIKINIMAS PASIEKĖ PO DVIEJŲ MĖNESIŲ

Paštu išsiųstas sveikinimas jubiliejaus proga garbaus amžiaus klaipėdietį pasiekė tik po dviejų mėnesių. Vyras stebisi, kad tiek laiko sesers laiškas keliavo vos pusšimtį kilometrų.

Dėkojo už "operatyvumą"

Medvėgalio gatvės gyventojas Algimantas S. sausio 17-ąją minėjo 75 metų jubiliejų.

Ta proga Šilutėje gyvenanti sesuo jam paštu išsiuntė sveikinimą. Paprastas laiškas iškeliavo kelias dienas prieš klaipėdiečio sukaktį.

"Žinojau, kad sesuo išsiuntė sveikinimą, bet jo niekaip nesulaukiau. Šis laiškas mane pasiekė po dviejų mėnesių. Noriu padėkoti Lietuvos paštui už tokį "operatyvų" pasveikinimą. 50 kilometrų laiškas keliavo du mėnesius. Taip dirba XXI a. paštas", – ironizavo vyras.

Paaiškėjo, kad Klaipėdą sveikinimas pasiekė sausio 17 d. Tai akivaizdu iš ant voko esančių atspaudų. Tačiau adresatui laiškas nebuvo įteiktas.

Vasario 15 d. korespondencija grąžinta atgal į Šilutę. Algimanto S. sesuo laišką paėmė, įdėjo neatplėštą į kitą voką ir vėl išsiuntė broliui.

Šį kartą korespondencija klaipėdietį pasiekė. Vyras laišką rado savo dėžutėje ir ėmė analizuoti ilgą jo kelionę.

Nustebino grąžinimo priežastis

Algimantui S. užkliuvo, kad prieš grąžinimą jam skirtas sveikinimas pašte pragulėjo maždaug mėnesį. Ant voko buvo nurodytos ir priežastys, kodėl laiškas galėjo būti grąžintas siuntėjui.

Išvardyti net šeši variantai: nurodytas netikslus gavėjo adresas, šis atsisakė pasirašyti, netinkamai apmokėta, neatsiėmė pašte per siuntos saugojimo laiką.

Kaip pastabos išskirtos "neįrengta ar netvarkinga pašto dėžutė, pažeista pakuotė".

Visa ši informacija buvo pateikta ant voko užklijuotame lipduke. Varnelė buvo pažymėta ties punktu, kad neatsiimta pašte per siuntos saugojimo terminą. Vyrą ši priežastis nustebino.

"Nežinojau, kad paprastą laišką reikia eiti atsiimti į paštą. Juk ir jokio pranešimo negavau, kad jis atėjo. Suprantu, jei būtų registruotas, bet ir tada turi atnešti į namus. O aš visada būnu namie, esu neįgalus, sunkiai vaikštau, tad niekur neinu. Jei būčiau žinojęs, kad laiškas pasiekė Klaipėdą ir guli pašte, būčiau artimųjų paprašęs, kad paimtų. Mano paties sveikata per silpna", – pasakojo vyras.

Dėžutę tikrina kasdien

Garbaus amžiaus klaipėdietis atkreipė dėmesį, kad į Šilutę sesers laiškas buvo grąžintas vasario 26-ąją. Tą pačią dieną moteris sveikinimą išsiuntė broliui atgal.

Pagal ant voko esančią atspaudo žymą matoma, kad laiškas Klaipėdą pasiekė vasario 28 d. Savo pašto dėžutėje Algimantui S. jį rado kovo 17 d., praėjus lygiai dviem mėnesiams po gimimo dienos.

Paklaustas, gal laiku laiško negavo, nes netvarkinga pašto dėžutė, vyras patikino, kad su ja viskas gerai. Be to, Algimantas S. pabrėžė, kad ją tikrina kasdien.

"Esu užsiprenumeravęs dienraštį "Klaipėda", tad kiekvieną rytą pasiimu leidinį. Laikraščius gaunu tikrai laiku ir kasdien. Jokių nesklandumų nėra kilę. Jei dėžutė būtų netvarkinga, juk ir spaudos negaučiau", – konstatavo vyras.

Algimantas S. dėstė, kad gyvena privačiame name, kuris turi du savininkus. Viena šalia kitos yra dvi pašto dėžutės ir abi jos tvarkingos.

"Jei pašto dėžutė būtų netvarkinga, nebūčiau laiško ir antrą kartą gavęs. Sunku pasakyti, kodėl susiklostė tokia situacija. Bet ir antrą kartą laiškas mane pasiekė po pustrečios savaitės. Sesuo net galvojo, kad laišką gavau, tik nesakau ir nepadėkoju", – pasakojo vyras.

Nerado buto numerio

Anot Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovės Vaidos Budrienės, visa gauta korespondencija pašte adresatams yra pristatoma gavimo dieną.

"Domėjausi šia situacija, kalbėjau su laiškininke. Ji pasakojo, kad namas, kuriame gyvena šio laiško gavėjas, yra privatus, jame yra du butai. Prie pastato įrengtos dvi pašto dėžutės, bet ant jų nėra nurodytų nei butų numerių, nei gyventojų vardų ar pavardžių", – pasakojo departamento vadovė.

Tad, V.Budrienės teigimu, laiškininkei buvo sunku susigaudyti, į kurią pašto dėžutę įmesti laišką.

"Klientas tik žodžiu nurodė, kaip atrodo jo pašto dėžutė. Laiškininkė, matyt, tiksliai nesuprato apibūdinimo ir įmetė ne į tą, kuri priklauso adresatui. Tai buvo priežastis, kodėl laiškas grąžintas į Šilutę ir kodėl užtruko jo kelionė iki adresato", – komentavo vadovė.

Lietuvos paštas nuolat ragina gyventojus pasirūpinti savo pašto dėžutėmis, kad jos būtų tvarkingos, aiškiai pažymėtos, nurodyti butų numeriai.

V.Budrienė pabrėžė, kad tada tokių nesusipratimų pavyktų išvengti.

"Laiškininko darbas sunkus, reikalaujantis ne tik ištvermės, bet kartais net ir fizinių jėgų. Tad raginame gyventojus būti pakantesnius ir aiškiai pažymėti savo dėžutes, kad abipusis bendradarbiavimas būtų lengvesnis ir nekiltų nesusipratimų", – rekomendavo vadovė.

GALERIJA

  • Sveikinimas pasiekė po dviejų mėnesių
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Gintas

Laimingas,kad dar gavo,o kiek dar vis laukia?

q

dar tam santechnikas.........taigi laiškas keliavo iš Šilutės į Klaipėdą...ar ne taip supratote,ar neskaitote ,o tik komentuojate ?:)

Iš Klaipėdos dar negavau Kalėdinio sveikinimo Mažeikiuose. Gal kitoms Kalėdoms sulauksiu???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS