Takui atnaujinti – du variantai | kl.lt

TAKUI ATNAUJINTI – DU VARIANTAI

Pėsčiųjų ir dviratininkų tako, besidriekiančio Taikos prospektu nuo Kauno iki Sausio 15-osios gatvės, laukia atgimimas. Projektuotojai miesto valdžios atstovams ir visuomenei pristatė du variantus, kaip jis galėtų atrodyti po remonto.

Pagal pirmąjį numatoma, kad pėsčiųjų ir dviratininkų takų išdėstymas liks toks, koks yra dabar. Antrajame suplanuota, kad juos atskirtų želdiniai.

Abiem variantais Taikos prospekto ruože nuo Kauno iki Sausio 15-osios gatvės ketinama įrengti daugiau automobilių stovėjimo vietų. Taip pat būtų sutvarkyti želdiniai. Norintiesiems pailsėti atsirastų poilsio zonos.

Projekto pristatymo metu gyventojai nuogąstavo dėl medžių likimo. Domėtasi, ar jie nebus iškirsti. Projektuotojai aiškino, kad palei taką augančių medžių šalinti neketinama.

Iškirsti norima tik tuos želdinius, kurie veši šalia daugiabučių namų. Ne tik lapuočius, bet ir krūmus. Atkreiptas dėmesys, kad dalis jų yra prastos būklės, gyventojai skundžiasi, kad medžių šakos liečia langus.

Miesto valdžios atstovai pabrėžė, kad kol kas pristatyta tik pirminė tako atnaujinimo idėja. Vėliau visuomenė bus supažindinta ir su kitais sprendiniais.

Aplinkinių namų gyventojai ne kartą kėlė klausimą, kada bus remontuojamas šis takas. Žmonės piktindavosi susidėvėjusiomis trinkelėmis, pamirštais gėlynais.

GALERIJA

  • Takui atnaujinti – du variantai
  • Takui atnaujinti – du variantai
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Na

Žiūrėsime kaip medžiai nenukentės - stebėsime ir lauksime spaudoje projektelio ....beje dviratininkams čia nesenai trinkeles išklotos, tai dabar vėl naujas klostos, o senosios pas ką nutups..

Tolerancijos!

Niekas nenaikins to dviračių tako, nebesvaikit. Ir ačiū Dievui, kad nenaikins, nes Klaipėdoje pakankamai dar nebloga situacija su dviračių takais (nekalbu apie kai kurių kokybę) ir nesinorėtų grįžti į sovietmečius, naikinant tai, kas buvo kuriama siekiant šiuolaikiškumo, ekologijos ir žmonių mobilumo,sveiką gyvenseną skatinti. Nevaikšto toje atkarpoje tiek jau žmonių, kad nesutilptų dviračiai ir žmonės, juk ir vieni, ir kiti turi savo šaligatvio dalį. Kas dėl visagalių vaikų, tai vaikams tai proga mokytis atidumo, stebėti kitus eismo dalyvius, kas pravers išeinant į gatvę. Taigi, svarbiausia daugiau tolerancijos ant šaligatvių, dviračių takų ir gatvėje ir visi bus patenkinti.

Andrius

Prašau, iškelkite dviračių takus į Šilutės pr arba Minijos g. Ten pėsčiųjų beveik nėra...visi liks patenkinti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS