Tarybos salėje – nesuvaldomos aistros | kl.lt

TARYBOS SALĖJE – NESUVALDOMOS AISTROS

Miesto tarybos posėdžiai neretai tampa nevaldomi. Politikai vieni kitiems negaili kandžių replikų, pamiršdami bet kokį etiketą. Tai kliūva ir savivaldybės administracijos darbuotojams.

Žadėjo nesitraukti iš tribūnos

Paskutinis miesto tarybos posėdis buvo ne išimtis. Politikai vieni kitiems negailėjo aštrių replikų. Ypač – opozicijos atstovai valdantiesiems. Kai kurios išsakytos nuomonės buvo traktuojamos kaip įžeidimai.

Salėje atmosfera kulminaciją pasiekė po pietų, kai posėdžiui pirmininkavo vicemeras Artūras Šulcas. Jis ne kartą ramino įsiaudrinusius kolegas, kurie, pristatant klausimus, šurmuliavo, diskutavo tarpusavyje.

Vicemeras taip pat prašė Etikos komisijos pirmininkės bei narių fiksuoti pažeidimus.

Svarstant klausimą, susijusį su Kultūros bei meno projektų finansavimo Klaipėdos miesto biudžeto lėšomis tvarka, tarybos narė Nina Puteikienė buvo pasiryžusi bet kokia kaina pristatyti savo pasiūlymą kolegoms.

"Galite kviesti policiją ar apsaugą. Iš tribūnos nesitrauksiu, kol pristatysiu pasiūlymą", – pabrėžė politikė, nors tokia teisė jai buvo suteikta iš karto.

Patarė fiksuoti marazmus

Tarybos narys Vytautas Čepas, bandydamas užstoti miesto merą Vytautą Grubliauską, užsitraukė savo kolegos Rimanto Taraškevičiaus nemalonę.

"Gal aš ir nepritariu visiems miesto mero sprendimams, tačiau, jei žmogus iš kultūros pasaulio, tai nereiškia, kad mieste neturi būti kultūros. R.Taraškevičius – statybininkas, vadinasi, jo valdymo metu mieste neturėjo vykti statybų, nors jos ir nevyko", – tvirtino V.Čepas, tačiau laiku susigriebė ir atsiprašė.

R.Taraškevičius kolegos paprašė neminėti jo pavardės neigiamame kontekste.

"Kitą posėdį šalia posėdžio pirmininko turėtų sėdėti Etikos komisijos pirmininkas ir fiksuoti mūsų marazmus", – siūlė tarybos narys.

Siūlė apmąstyti klausimus

Svarstant vieną su kultūra susijusių sprendimų projektų, N.Puteikienei antrą kartą paklausus pranešėjo to paties klausimo, nors prieš tai jai buvo paaiškinta, kad šis su svarstomu projektu nesusijęs, neišlaikė vicemerė Judita Simonavičiūtė.

"Visi turime tam tikrų trūkumų ir galvojame apie kitus pagal savo sugedimo laipsnį. Tai, ką mačiau, yra tyčiojimasis iš savivaldybės administracijos darbuotojo. Ne kartą savivaldybės darbuotojai yra į mane kreipęsi dėl tokio tarybos narių elgesio. Klausė, kas juos galėtų apginti", – tikino vicemerė.

J.Simonavičiūtė akcentavo, kad tarybos nariai vieni su kitais gali "apsišaudyti" kandžiomis replikomis, tačiau savivaldybės darbuotojai yra valstybės tarnautojai.

"Prašyčiau jiems užduoti klausimus korektiškai. Aš pati dažnai nesuprantu, ko kai kurie tarybos nariai klausia. Tarybos narė esu ne pirmą kadenciją. Ir anksčiau, ir dabar visada gerai apgalvoju klausimą, kurį noriu užduoti pranešėjui, kad šis mane suprastų", – pabrėžė vicemerė.

Kai kurie politikai atkreipė dėmesį, kad posėdį stebintys salėje ar internetu miestiečiai gali pagalvoti, kad žiūri komediją, cirką ar pateko į vaikų darželį, kur pilna nedrausmingų auklėtinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

atrodo

puteikienė vėl tik bando gauti dėmesio...

klp

Tie patys snukeliai metu metus

N. Puteikienė

Ar supratot, kas nors apie ką straipsnis? Įsivaizduokit: savivaldybė moka laikraščiui, kad jis rašytų taip, kad nieks nieko nesuprastų. Esmė tokia: pateikiau pasiūlymus naujai kultūros projektų finansavimo tvarkai. Pagal tą tvarką skiriami pinigai ir mero šeimos džiazo festivaliui. Klaipėdos kultūros bendruomenė kelis kartus rinkosi į diskusijas, kuriose skambėjo viena mintis - daugiau skaidrumo. Tačiau savivaldybės parengtos tvarkos kaip tik užcementuoja bent kokią skaidrumo galimybę: visi ekspertai anonimiški (žinos tik savi, toliau stiprinami uždaros Klaipėdos kultūros balos krantai, ne be reikalo ir šių metų simbolis - bangolaužis primena prieštankinius ežius) ir jokio atgalinio ryšio. Aš siūliau, kad ekspertai nebūtų anonimiški, kad su jų vertinimu galėtų susipažinti paraiškų teikėjai ir t.t. Tačiau mano pasiūlymas net nebuvo pridėtas prie sprendimo medžiagos. Todėl ir turėjau išsikovoti teisę bent pasisakyti. Tiek žinių. Vis tiek liberalams viešumas nepriimtinas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS