Tautų mugėje pristatys protėvių kultūrą | kl.lt

TAUTŲ MUGĖJE PRISTATYS PROTĖVIŲ KULTŪRĄ

Danės skvere rugsėjį tradiciškai šurmuliuos tautinių bendrijų festivalis „Tautinių kultūrų diena“. Renginio metu vyksiančios mugės dalyviai pristatys savo protėvių kultūrą.

Festivalis „Tautinių kultūrų diena“ šiemet bus organizuojamas šeštąjį kartą. Jis vyks rugsėjį. Jo dalis – „Tautų mugė“ Danės skvere šurmuliuos rugsėjo 16-ąją.

Pastarosios metu bus pristatyta uostamiestyje gyvenančių tautinių mažumų kultūra, nacionalinis paveldas, papročiai ir tradicijos. Į mugę siekta pakviesti kuo įvairesnių tautų atstovų.

Dabartiniais duomenimis, joje dalyvaus armėnų, azerbaidžaniečių, baltarusių, latvių, lenkų, rusų, totorių, ukrainiečių, vokiečių ir žydų atstovai.

Renginio metu bus pristatyti jų nacionaliniai valgiai, tautodailės dirbiniai, tautiniai kostiumai. Norintiesiems bus atskleisti ir patiekalų receptai. Numatyta pristatyti ir kitas tautines amatų tradicijas.

Atkreiptas dėmesys, kad festivalis „Tautinių kultūrų diena“ yra vienas iš „Klaipėda – Lietuvos kultūros sostinė renginių“.

Klaipėdos savivaldybės tautinių kultūrų centras prašo miesto tarybos atleisti mugėje dalyvausiančius prekybininkus ir amatininkus nuo vietinės rinkliavos už leidimų prekiauti išdavimą.

Skaičiuojama, kad mugėje dalyvaus iš viso apie 20 amatininkų ir prekybininkų. Tokiu atveju į miesto biudžetą nepatektų 101 euras.

Pabrėžiama, kad lengvata nebūtų suteikiama asmenims ar įmonėms, kurie prekiaus alkoholiniais gėrimais. Manoma, kad atleidimas nuo rinkliavos paskatintų daugiau prekybininkų ir amatininkų dalyvauti „Tautų mugėje“.

Paprastai miesto taryba atleidžia amatininkus, tautodailininkus, kurie prekiauja įvairių renginių mugių metu nuo vietinės rinkliavos už leidimą šiai veiklai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

to Mildai Debiliauskaitei komunistinei isperai..

DANGES skveras,DANGES upe.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS