Telefoninis sukčius vėl prisistatė gydytoju | kl.lt

TELEFONINIS SUKČIUS VĖL PRISISTATĖ GYDYTOJU

Telefoniniai sukčiai populiariu apgaulės būdu, apie kurį daug skelbiama, iš garbaus amžiaus kretingiškės išviliojo banko kortelę, jos pin kodą ir iš sąskaitos paėmė solidžią sumą pinigų.

Nukentėjusioji į policija kreipėsi penktadienį. 77 metų moteris pasakojo, kad apie 15 val. į laidinį telefoną paskambino nepažįstamas vyras. Jis pristatė Kretingos ligoninės vyriausiuoju gydytoju.

Vyras pasakė, kad yra sužalota brolienės mama ir reikalingi pinigai jos gydymui. Garbaus amžiaus moteris sutiko padėti.

Atėjusiajam nepažįstamajam moteris atidavė banko kortelę, pasakė šios pin kodą.

Vėliau moteris suprato buvusi apgauta. Sukčiai iš kretingiškės banko sąskaitos išėmė 2 tūkst. eurų. Įvykio aplinkybes tiria policija.

Pareigūnai, įvairūs specialistai ne kartą yra skelbę, kaip nepakliūti į telefoninių sukčių pinkles.

Pabrėžiama, kad niekada nereikia pulti vykdyti įtartinų skambintojų prašymų, nurodymų, reikalavimų.

Jokiu būdu nepateikti elektroninės bankininkystės duomenų, banko kortelės pin kodo, duoti pinigus nepažįstamam asmeniui, juos pervesti į skambintojo nurodytas banko sąskaitas ar pirkti išankstinio apmokėjimo kortelių, padiktuoti jų kodus.

Sulaukus pranešimo apie nelaimę, į kurią neva pakliudo giminaitis ar artimasis, rekomenduojama susisiekti su juo ir įsitikinti, ar tikrai reikalinga pagalba.

Apie tokį įtartiną skambutį patariama papasakoti kaimynui, draugui, kitam patikimam žmogui, kuris padės situaciją įvertinti adekvačiai, bei visada informuoti policiją.

Artimieji turėtų įspėti vyresnio amžiaus žmones apie galimus sukčių skambučius. Paprastai būtent jie ir tampa telefoninių sukčių aukomis.

Pabrėžiama, kad nei policijos pareigūnai, nei banko darbuotojai, nei gydytojai niekada neprašo atskleisti banko kortelės, elektroninės bankininkystės kodų. Taip pat neateina į namus suskaičiuoti grynų pinigų ar jų pasiimti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

KLB

Skambina i laidinius telefonus,tad mieli giminaiciai,savo artimiesiems isspausdinkite plakatukus kabinamus ant sienos prie telefono ir lipduka ant pacio aparato,kad butu pries akis su perspejimu apie tokius skambucius.Plakatas visada kris i akis ir zmogus susimastys ir tikrai,ne vienam,as manau,pades.Pagalvokit.

Com

Kiek naivumo gali turėti tas žmogelis. Matyt pakankamai :) , kad maitintų sukčius. O sukčiai, tai jauni, sveiki vyrukai. Ir gėdos jiems nulis...

sukčius

nuo durnumo vaistų nėra

SUSIJUSIOS NAUJIENOS