Tikimasi gauti lėšų Jakų mokyklos statybai | kl.lt

TIKIMASI GAUTI LĖŠŲ JAKŲ MOKYKLOS STATYBAI

  • 8

Klaipėdos rajone augant gyventojų skaičiui auga ir ugdymo įstaigų poreikis. Naujos mokyklos laukia ir Jakų kaimo gyventojai.

Kaip teigė mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, dar 2016 planuota rengti Gargždų „Minijos“ progimnazijos Jakų skyriaus rekonstrukcijos projektą, tačiau paaiškėjus, kad pastatas – 1936 metais statyta Klaipėdos radijo stotis – vertingas istoriniu ir architektūriniu požiūriu, Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba nepritarė pastato rekonstrukcijai, todėl darbai buvo atidėti ir nuspręsta ne rekonstruoti esamą, o statyti naują pastatą.

Šiandien pastatas, kuriame veikia mokykla – įtrauktas į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

Naujas mokyklos pastatas jau suprojektuotas, gautas statybos leidimas, liko svarbiausia – sulaukti finansavimo.

„2017 m. rudenį buvo pasirašyta naujos mokyklos projektavimo darbų sutartis. Darbus atliko UAB „Eksploit“, jie kainavo beveik 19,2 tūkst. eurų. Naujame pastate suprojektuotos 2 ikimokyklinio ugdymo klasės: viena jų – vaikams iki 3 metų, kur bus ugdoma 15 vaikų, o kita – vaikams nuo 3 metų, kur galės mokytis 20 vaikų. Taip pat suprojektuotos 4 pradinio ugdymo klasės, kuriose galės mokytis mažiausiai 60 vaikų, valgykla, sporto salė, pastatas, pritaikytas neįgaliesiems. Projekte numatytas ir aplinkos sutvarkymas: vaikų žaidimų aikštelių, sporto aikštės, automobilių stovėjimo vietų, apšvietimo įrengimas. Techninis darbo projektas buvo parengtas 2018 m. vasario mėnesį, o statybos leidimas gautas paskutinę praėjusių metų dieną – 2018 m. gruodžio 31 d. Apskaičiuota, kad pastatyti naują mokyklą kainuotų apie 2,4 mln. eurų. Savivaldybė jau kreipėsi dėl finansavimo mokyklos statybai iš Valstybės investicijų programos“, – teigė mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Tam Teleu

Nei tos linijos tramvajaus niekam nereikia nei tos mokyklos jakuose.

Teleu

Uztat tramvajaus linijai galimybiu studija skiria 452 tukstancius ,ar ne keista ko labiau reikia ???

gyventojas

gaila, bet daug ką tik žada visur..., kelius patiesti irgi žada ir žada, kaip viduramžiais gyvename Jakuose ir niekam nerūpi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS