Tilto per geležinkelį miestas neperima | kl.lt

TILTO PER GELEŽINKELĮ MIESTAS NEPERIMA

Bendrovė "Lietuvos geležinkeliai" ir vėl neįsiūlė Klaipėdai šiaurinę dalį su miesto centru jungiančio pėsčiųjų ir dviračių tilto per geležinkelį. Įmonei tai esą per sunki našta. Finansinės atsakomybės prisiimti nežada ir Klaipėdos savivaldybė, tai paaiškėjo po vakarykščio miesto tarybos posėdžio.

Modernaus pėsčiųjų tilto per geležinkelį priežiūra per metus bendrovei "Lietuvos geležinkeliai" esą kainuoja apie 60 tūkst. eurų. Žiemą, kad neapledėtų, jo danga šildoma elektra.

Todėl "Lietuvos geležinkeliai" 3,8 mln. eurų kainavusį tiltą jau ne pirmą kartą siekė perduoti savivaldybei. Tačiau ir šį sykį tai nepavyko, nes siūlymui nepritarė Klaipėdos miesto taryba.

Esą įmonė nesilaikė pažadų, neįrengė mieste triukšmą mažinančių sienelių, neatsisakė betoninių pabėgių.

Tarybos narys Rimantas Taraškevičius kolegoms dar mėgino priminti, jog tiltas jungia du miesto gyvenamuosius rajonus ir jis turėtų būti miesto infrastruktūros objektas. Tačiau politikai nusprendė kitaip.

"Kaip elgtis? Nujaučiu pagal nuotaikas, kad sprendimui nebus pritarta ir tiltas nebus perimtas, bet manau, kad reikia vėl sėstis prie derybų stalo su "Lietuvos geležinkelių" atstovais. O dabar kiekvienas tegul balsuoja pagal sąžinę", – kalbėjo R.Taraškevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Saulius

Tiltas nėra modernus - tai kažkoks nesusipratimas kai pusę jo pločio užima kažkokie niekam nereikalingi gardai, o likusiais 2 metrais turi dalintis ir pėstieji, ir dviratininkai... tokios nesąmonės nesu matęs nei vienoje kitoje normalioje šalyje.

Arunas

Normalioje salyje, miesto centre nevažiuoja traukiniai nesant triukšmo ekranų. LG požiūris į Klaipėdą kaip į Afrikos šalį. Tiltas per geležinkelį, tai tegu ir rūpinasi. Kroviniai keliauja, nes visai šaliai reikia. Keleivinių traukinių skaitykite nėra, lyginant su krovininiais.

Violeta Kumpienė

Labai juokinga! Graudu! Stovėjo tiltas, tvirtas dar nuo 1954 m, pagamintas dar ankščiau!!! Nugriovė. Konkursas, Projektas. Milijonai. Statyba. Sudarkyta gatvė ir stilius...!!! ir ...nebežinkom ką daryt???, kol statėm, lėšas SAVINOMĖS - reikėjo, dabar: kieno jis, kas kam už kiek?? Tik LT galimi tokie cirkai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS