Tiltų gatvė vilioja apsimetėlius | kl.lt

TILTŲ GATVĖ VILIOJA APSIMETĖLIUS

Uždarius Pilies tiltą bei nubrėžus Tiltų gatvėje dviračių takus, ši senamiesčio arterija tapo tikru siaubu autobusų vairuotojams.

Uždarius Pilies tiltą bei nubrėžus Tiltų gatvėje dviračių takus, ši senamiesčio arterija tapo tikru siaubu autobusų vairuotojams.

Padaugėjo neįgaliųjų

"Esu autobuso vairuotojas ir galiu pasidalyti savo patirtimi vairuojant Tiltų gatve. Tai yra tikras siaubas, košmaras, kitaip to nepavadinsi. Dabar, kai gatvė susiaurėja iki dviejų eismo juostų, čia vos vos prasilenkia viešasis transportas. Nors draudžiamas eismas visoms kitoms transporto priemonėms, čia zuja daugybė lengvųjų automobilių. Kur žiūri policija? Kas per nesąmonės čia vyksta?" – piktinosi klaipėdietis Jonas.

Vyras įsitikinęs, kad prabangių automobilių savininkai, be jokios baimės važinėjantys Tiltų gatve, yra ne tikri neįgalieji, o apsimetėliai. Mat šia gatve dabar leidžiama važiuoti tik neįgaliesiems.

"Gyvenu Mogiliovo gatvėje. Tik šį pavasarį pastebėjau, jog nakčiai kieme išsirikiuojantys brangūs automobiliai staiga pasipuošė lipdukais, bylojančiais, kad vairuoja neįgalusis. Kaip taip staiga jų tiek daug atsirado? Tikrai netikiu, kad sergantieji važinėja tokiais brangiais automobiliais", – pastebėjimais dalijosi Jonas.

Dviratininkai rieda šaligatviais

Jis teigė, kad lengvieji automobiliai pasunkina ir taip intensyvų vairavimą Tiltų gatve. Dviratininkams atriekta tiek daug vietos, kad autobusai ir mikroautobusai vos prasilenkia. O kai čia dar įsiterpia lengvieji automobiliai, skubantys lenkti, nardantys tarp autobusų, važiavimas šia gatve tampa tikru išbandymu.

Uostamiesčio kelių policininkai kartkartėmis surengia patikrinimus šioje gatvėje. Pareigūnai žino ne tik apie Jono minimas problemas.

Viena jų – dviračių vairuotojai, kurie, nors jiems ir skirta dalis gatvės, ir toliau stengiasi važiuoti šaligatviais.
Be to, kelių policininkai būtent pagrindinėje senamiesčio gatvėje sulaiko nemažai neblaivių dviratininkų.

Tikrina teisę į išimtis

Klaipėdos kelių policijos biuro (KPB) viršininkas Ramūnas Šideikis patikino, kad eismo bėdos šioje gatvėje pareigūnams puikiai žinomos.

Todėl čia dažniau nei kitur siunčiami pareigūnai, be to, vaizdo kameromis stebimi ir fiksuojami joje pastebimi Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

"Atidžiai žiūrime, ar vairuotojai laikosi ženklų, draudžiančių sustoti šioje gatvėje. Stebime ir neįgaliųjų automobilius, aiškinamės, ar vairuotojai turi teisę į privilegiją važinėti šia gatve. Žinome apie piktnaudžiavimus neįgaliojo ženklu. Iš tiesų kelių policininkai iš akių nepaleidžia visų didesnės rizikos vietų, mieste jų yra ne viena ir ne dvi. Skiriame labai daug laiko ir pajėgų visoms šioms vietoms", – tikino R.Šideikis.

KPB viršininkas įsitikinęs, kad tvarkingai vairuojant šioje gatvėje galima išvengti avarinių situacijų ir įveikti ją be stresų.

"Mes žinome, kad vairuotojai greitai prisitaiko prie pokyčių miesto gatvėse ir kad ne visada tai daro teisėtais būdais. Turime savų būdų tramdyti pažeidėjus, tad nematydami kasdien Tiltų gatvėje pareigūnų klaipėdiečiai klysta, kad nekontroliuojame situacijos. Tai darėme, darome ir darysime, nes toks yra mūsų darbas", – nuramino miestiečius Kelių policijos biuro vadas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

zmogus

As manau neigalieji cia kalti o tokie kaip cia vienas spardanti dvasios ubagas kuris pats matyt vaiksto pescias nes neisbesda ant masinos pirkimo, o kalta valdzia kuri leidzia pardavinet siuos lipdukus jai lietuviams nedaeina tai platinti turi tam tikros instancijos ir nekiekvienam serganciam gimarojum o tik tam kam yra tikrai reikalinga. Dabar undatros kailiniai papai iki keliu ir invalide tik idomu ant kurios vietos.

Nebambeklis

Siūlau Tilto g. palikti tik viešajam transportui ir taksi. Neigaliuosius irgi spirti lauk iš senamiesčio, tada būtų lengviau stebėti pažeidimus ir niekas neapsimetinės invalidais.

vietinis

ger.komisare,jus pateikite realius faktus,kiek yra nubausta pazeideju, pazeidusiu ket reikalavimus vaziujant tiltu gatve,ir,kad ta fakta uzfiksuotu zurnalistai,o tai ka jus snekate tai yra nulis,manau kad kartais ir jums reiketu padirbeti paprasto policininko darba,o ne popierius vartyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS