Tuneliuke uostamiestyje prašo švaros | kl.lt

TUNELIUKE UOSTAMIESTYJE PRAŠO ŠVAROS

Klaipėdiečiams nerimą kelia daugybę metų netvarkomas tuneliukas, jungiantis Herkaus Manto ir Pievų Tako gatves. Gyventojai atkreipė dėmesį, kad tamsiame plote elgiamasi tarsi viešajame tualete, todėl jį verkiant reikia apšviesti.

Miesto centre esančiu tuneliu kasdien kursuoja didžiulis srautas žmonių – mokiniai, studentai, kiti klaipėdiečiai.

Mat norintieji patekti į Pievų Tako gatvę masiškai renkasi trumpesnį kelią.

Išlipus iš autobuso "Bibliotekos" stotelėje ir perėjus tuneliuką, galima atsidurti tiesiai prie Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos, Klaipėdos miesto stomatologijos poliklinikos ir kitų įstaigų.

Kai kurie gyventojai atkreipė dėmesį, kad tunelyje siaubingai dvokia išmatomis, jis kelia pavojų susirgti infekcinėmis ligomis.

Esą senamiestyje, suremontavus po Pilies tiltu esančią požeminę perėją ir įrengus apšvietimą, problemos neliko. Kodėl niekas nesiima tvarkyti šios vietos?

"Dar vienas infekcijų ir smarvės plotelis yra šalia "Bibliotekos" stotelės esantis tuneliukas, skirtas pereiti į Pievų Tako gatvę. Ar ten kada nors yra plaunama ir dezinfekuojama? Pro jį praeina didelis srautas žmonių, stovi vaikai, benamiai, kažkas pasinaudoja kaip tualetu, visada prispjaudyta. Puiki terpė plisti tuberkuliozei ir kitoms ligoms", – svarstė klaipėdietė.

S.Daukanto gatvės seniūnaitijos seniūnaitis Eimantas Koševojus taip pat kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę dėl šio tuneliuko apšvietimo.

Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė aiškino, kad šiuo klausimu su pastato savininkais vyko derybos, kurios užtruko.

"Visos sienos, lubos priklauso privatiems asmenims, bet po ilgų susirašinėjimų sutarėme, kad jie atiduos mums apšvietimą. Patys neeksploatuoja tos vietos, nes jiems neapsimoka, per brangu", – paaiškino I.Šakalienė.

Esą iš pat pradžių buvo padaryta klaida, kai miestas neperėmė eksploatacijos klausimo į savo rankas.

"Juolab kad naudojasi daug žmonių, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentai ir visi kiti, nes nėra galimybės kitaip sutrumpinti kelio. Mums pritarus, šį klausimą perims įmonė "Gatvių apšvietimas". Manau, kai vakarais ir naktimis atsiras šviesa, nebeliks ir to dergimo", – įsitikinusi vedėja.

Savivaldybės atstovai prašys privatininkų sutvarkyti išterliotas sienas, o valdininkai žadėjo palaikyti kasdienę švarą.

"Nes iš tikrųjų ten liūdnas vaizdas yra", – pripažino I.Šakalienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vardas

netoli ir ponios sakalienes chata, tai manau sutvarkyta bus pirmenybes tvarka :)))

Zelemunčikas

Sovietinės nuo bombų slėptuvės klaipėdiečiams jaukesnės,nei tuneliai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS