Uostamiesčio baruose – nelegalaus alkoholio upės | kl.lt

UOSTAMIESČIO BARUOSE – NELEGALAUS ALKOHOLIO UPĖS

Iki išnaktų reidą vykdę pareigūnai sučiupo degtinę, brendį ir alų iš naktinių barų po 22 val. išsinešusius klaipėdiečius. Susimokėti baudas teks ir pirkėjams, ir pardavėjams.

Nors miesto valdžia skelbė kilusi į kovą prieš naktinę prekybą alkoholiu, uždarius vienus taškus, klestėti ima kiti.

Tai dar kartą įrodė savaitgalį vykęs patikrinimas.

"Vėlų vakarą mūsų Viešosios tvarkos skyriaus specialistai kartu su policijos pareigūnais stebėjo, kaip naktiniuose baruose yra laikomasi prekybos alkoholiu tvarkos. Nors informacija apie organizuojamą reidą prevenciniais tikslais ir buvo paviešinta, trijuose baruose vis tiek nustatyti Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimai. Vadinasi, nepadeda net viešumas", – samprotavo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Jis atkreipė dėmesį, kad kai kurie uostamiestyje populiarūs naktiniai barai, anksčiau garsėję naktine prekyba, savaitgalį išvis nedirbo. Vis dėlto įsigyti alkoholio buvo galima kitose užeigose.

Priestočio g. 1A veikiantis naktinis baras "Roko stotis" pardavė jaunuoliui butelį brendžio. Jūreivių g. 23 esančiame bare moteris nusipirko tris skardines alaus. Šilutės plente 62 įsikūrusio "Mini baro" klientas sustabdytas su vienu degtinės ir trimis buteliais alaus.

Baudos bus taikomos ir įstatymą pažeidusiems pirkėjams, ir pardavėjams. Tiek "Roko stotis", tiek "Mini baras" į kontrolierių akiratį pateko nebe pirmą kartą.

"Alkoholio iš baro išsinešę asmenys turės atvykti į Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių, o pardavėjai arba barų savininkai – į policijos komisariatą", – įspėjo S. Valiulis.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį pareigūnai užsuko ir į Laukininkų gatvėje esančias girdyklas, kurių veikla skundėsi vietos gyventojai. Tačiau pažeidimų jose nenustatyta.

Ramu buvo ir senamiestyje, Žvejų gatvėje veikiančiose kavinėse. Dėl sklindančio triukšmo jose gyventojai prašė valdžios užtarimo. Iki šių metų pabaigos barų savininkai žadėjo išspręsti problemą.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Daiva

Kovą su triukšmu Klaipėdos valdininkai tik imituoja? Ne kartą teko tuo įsitikinti. O jeigu šis baras taip įžūliai pažeidžia higienos normas, tai kas trukdo jį uždaryti? 0

>rasa

Ta "Zardes" rajono girdykla kaip koks "strateginis punktas", tai jo nesuranda, tai sumaiso su "Admirolo" kazino, tai vaziuodami i Laukininku rajona, Zarde pravaziuoja... Galimai geras stogas, bet ar ilgai?!

auu kaip ten liberolai?

Roko stotis,tai irgi leidima is liberolo barui atims ar liberolui hozianui neatims,kaip ten auuu liberolai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS