Uostamiesčio benamius džiugino delfinai | kl.lt

UOSTAMIESČIO BENAMIUS DŽIUGINO DELFINAI

Lietuvos jūrų muziejuje viešėjo kiek neįprasti lankytojai – nakvynės namų gyventojai, kuriuos išsyk sužavėjo delfinai. Šių gyvūnų benamiai nebuvo matę, todėl jų pasirodymas juos labai sujaudino.

Nakvynės namų gyventojų rytas prasideda anksti, jie leidžiasi į gatvę dirbti – kas renka antrines žaliavas, kas užsiima kuo kitu, tačiau į muziejus jie tikrai nevaikšto.

Penktadienis buvo ypatinga diena. Lietuvos jūrų muziejus pakvietė naktynės namų gyventojus į ekskursiją ir į delfinų pasirodymą.

Muziejams esą keliamas vienas uždavinių – socialinės atskirties mažinimas. Benamiai – būtent ta atskirties grupė, kuri labiausiai nutolusi nuo mūsų bendruomenės.

"Šiaip jau nakvynės namų gyventojų gyvenime mažai to grožio. Be to, artėja Vėlinės, tai mes šiomis dienomis labai daug dėmesio skiriame mirusiesiems, manyčiau, turime jo skirti ir gyviems žmonėms", – teigė Lietuvos jūrų muziejaus atstovė Nina Puteikienė.

Vakar į muziejų atvyko 11 nakvynės namų gyventojų ir du šios įstaigos darbuotojai. Grupė turėjo būti didesnė, bet dalis benamių turėjo savo dienotvarkę ir savo reikalų, tad apsilankymo muziejuje atsisakė.

Žmonės buvo labai skirtingo amžiaus – nuo 30-mečių iki šešiasdešimtmečių.

Vienas jų kažkada siųstas Darbo biržos, klojo grindis delfinariume, tad dabar turėjo galimybę pasidžiaugti savo darbu. Dalis grupės prisipažino, kad akvariume yra lankęsi dar vaikystėje su tėvais.

"Tarp šių lankytojų buvo puikių žuvų žinovų, kaip patys juokavo, jie ne ką blogiau galėtų vesti muziejuje ekskursijas. Vienas prisipažino, kad muziejaus kanale paslapčia kažkada netgi žvejojo. Jie buvo ypač sužavėti delfinų pasirodymu, kurių beveik nė vienas jų nebuvo matęs. Labai džiaugėsi, dėkojo, fotografavosi, filmavo ir niekuo nesiskyrė nuo bet kurių kitų muziejaus lankytojų, buvo pasipuošę, pasitempę, juk atėjo į kultūros įstaigą", – pasakojo N.Puteikienė.

Lietuvos jūrų muziejus, per šiuos metus jau sulaukęs daugiau nei 600 tūkst. lankytojų, yra atviras visoms socialinėms grupėms.

Muziejus kasmet priima nemokamai daugiau nei dešimt tūkstančių socialiai pažeidžiamų grupių lankytojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Ausį rėžia ir skamba nemaloniai "benamiai". Šitie žmonės yra motyvuoti ir turi namus nakvynės namuose. Tai yra priklijuota etiketė kaip ir "invalidas". Tikrai reikia liautis taip vardinti žmones. Gatvėje jie yra kaip visi, o kur deklaruoti, niekam neturi rūpėti.

benamis nuomojantis busta

baikit pavydet, jie irgi zmones, dziugina tokios iniciatyvos. zmoniskumas kartais islenda i dienos sviesa.

kauniete

..o man negaila lesu ,man labia gaila zmoniu netekusiu lesu ir atsidurusiu "dugne" jie ne tapo zmogzudziais mafijozais agurkiniais ,daktariniais ,kamuoliniais jie tiesiog tyliai pasitrauke is nuzmoginto gyvenimo ar atsidure nakvyniu namuose ;visa tai mes pamateme tik !!!tape laisvais ,kai DIDZIAVOMES iskovoje LAISVE,,,Aciu tiems,kurie suteike galimybe [nuskurdintiems]zmonems [apie kuriuos ir nera kalbama,rasoma] pabuvoti delfinariume Aciu ,tai zmoniska.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS