Uostamiesčio kiemuose – kačių būstai | kl.lt

UOSTAMIESČIO KIEMUOSE – KAČIŲ BŪSTAI

Uostamiesčio kačių savanoriai globotojai daugiabučių kiemuose renčia joms būstus. Kitus gyventojus tokie kaimynų veiksmai piktina. Skundų dėl gyventojų elgesio sulaukia ir savivaldybės atstovai.

Benamių kačių problema Klaipėdoje vis dar išlieka aktuali.

Nors, anot specialistų, daugiabučių kiemuose gyvenančių laukinių murklių populiacija kiek mažėja, skundų dėl kaimynystėje dienas leidžiančių kačių bei jas šeriančių klaipėdiečių dar sulaukiama.

Pastebima, kad kai kuriuose kiemuose kačių mylėtojai renčia joms būstus. Miestiečiai apgailestauja, kad statiniai tikrai nepagražina kiemo vaizdo, mat atrodo gana varganai.

Tvirtinama, kad teritoriją teršiančius kačių namelius turi sutvarkyti už kiemų priežiūrą atsakingi asmenys.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys teigė, kad klaipėdiečiai vis praneša, kad jų kaimynai šeria kates. Anot vedėjo, tokiose vietose jos įpranta telktis, ilgainiui kiemuose ima didėti šių keturkojų populiacija.

"Labai daug skundų negauname, tačiau pasitaiko. Yra tų kačių, yra", – situaciją apibendrino V.Valys.

Pasitaiko atvejų, kai kačių mylėtojus viešosios tvarkos sergėtojams skundžia kiemo želdinių puoselėtojai. Žmonės pyksta, kad kaimynų globojamos murklės suniokoja gėlynus, mat yra pratusios užkasti savo išmatas.

Teigiama, kad dažniausiai skundų sulaukiama iš daugiabučių namų kvartalų, pietinės miesto dalies gyventojų.

Pasak V.Valio, pasitaiko ir pranešimų dėl butuose gausiai laikomų kačių. Žmones tuomet piktina sklindantys kvapai.

Pašnekovo žodžiais, kai kieme apsigyvena daug nepageidaujamų kačių, klaipėdiečiai gali kreiptis į uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių, ir šis klausimas bus sprendžiamas kartu su bešeimininkiais gyvūnais besirūpinančia įstaiga.

Klaipėdoje savivaldybei pradėjus mieste rengti oficialias ir tvarkingas kačių šėryklas, būna, kad žmonės pageidauja šėryklų pastatyti ir kituose kiemuose.

"Priklauso nuo gyventojų – galbūt daugiau yra kačių mylėtojų, tuomet jie būna patenkinti, kad galima įkurdinti oficialias šėryklas" , – tvirtino V.Valys.

Uostamiesčio savivaldybės atstovų teigimu, oficialias šėryklas, atsižvelgus į gyventojų pageidavimus, miestas įrengia savo lėšomis, klaipėdiečiams jos nieko nekainuoja.

Taigi gyventojams nėra būtina patiems skubėti ręsti namelių benamėms katėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

se

Turbūt būtų naudingiau, kad Viešosios tvarkos skyriaus atstovai ne kates gaudytų ar jas šertų, o realiai užsiimtų rimtesniu tvarkos palaikymu. Pvz. gaudytų ir baustų dviratininkus, kurie nekreipdami į ženklus Manto g. šaligatviais žmonėms ant kojų važinėjasi. Pastatyk automobilį savivaldybės klerkams paskirtoje Vytauto g., po 5 min. sulauksi krūvą su fotoaparatais rankose šio skyriaus atstovų, o štai šalia esanti Manto g. su minėta problema jiems yra terra incognito.

Rasa

Šaunuoliai,daugiau namelių mūsų mažiesiems draugams.

Klaipėdietė

Aršūs gyvūnų priešai, taip save laiko švaruoliais, tvarkinguoliais, tačiau visuomeniniam transporte ir daugiaaukščių jėjimuose nešvaros dvokas verčia vemt. Prauskitės, plaukite rankas, valykite dantis ir niekas jums netrukdys, skaitykite, kad asmenine higiena pasirūpinote. Imkitės darbo, skaitykite knygas, mažiau vėpsokite per langus, tada neliks dėl ko kelti problemas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS