Uostamiesčio mokinius pasitiks atnaujinti aikštynai | kl.lt

UOSTAMIESČIO MOKINIUS PASITIKS ATNAUJINTI AIKŠTYNAI

"Versmės" progimnazijos mokiniai naujais mokslo metais sportuos iš pagrindų pasikeitusiame aikštyne. Jau vyksta jo atnaujinimo darbai.

Krepšinis ant asfalto

Šios įstaigos aikštyne bus įrengta dirbtinės žolės futbolo aikštė, dvi krepšinio aikštelės, kurių danga bus guminė, ir tribūnos.

Tokia pat danga bus padengti ir bėgimo takai. Įrengti numatyta ir lengvosios atletikos sektorių.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros poskyrio vyriausioji specialistė Diana Gerasimovienė pasakojo, kad darbus numatyta užbaigti iki rugsėjo 1 d.

"Versmės" progimnazijos stadiono atnaujinimas finansuojamas savivaldybės bei Švietimo ir mokslo ministerijos lėšomis. Bendra projekto vertė – beveik 413 tūkst. eurų.

"Vaizdas "Versmės" progimnazijos aikštyne pasikeis iš esmės. Stadionas, kaip ir dauguma kitų, esančių prie švietimo įstaigų, laikui bėgant susidėvėjo. Bėgimo takai buvo nesaugūs, krepšinio aikštelėje – asfalto danga", – pasakojo vyriausioji specialistė.

Investuos 5 mln. eurų

Planuojama, kad vaizdas pasikeis ir kitų švietimo įstaigų stadionuose.

Visus planuojama atnaujinti per penkerius metus. Parengta ir patvirtinta aikštynų modernizavimo programa. Į švietimo įstaigų stadionus planuojama investuoti apie 5 mln. eurų.

Šalia Vytauto Didžiojo gimnazijos netrukus bus baigta įrengti futbolo aikštė, bėgimo takai su lengvosios atletikos sektoriais, krepšinio, rankinio ir tinklinio liejamos dangos aikštelės.

Rangos darbų sutartis prieš kelias savaites pasirašyta ir dėl "Verdenės" progimnazijos sporto aikštyno atnaujinimo. Į jį bus investuota apie 872 tūkst. eurų.

Čia bus įrengti lengvosios atletikos bėgimo takai su lengvosios atletikos sektoriais, krepšinio, tinklinio, teniso, kvadrato aikštelės, įrengta drenažo sistema, per 5 tūkst. kvadratinių metrų ploto futbolo stadionas su gumos granulių paklotu ir dirbtine žole.

Bus įrengta aikštyno apšvietimo sistema, 200 vietų žiūrovų tribūnos, aikštynas bus aptvertas. Darbus rangovai įsipareigoję užbaigti iki kitų metų rugsėjo 1-osios.

Atnaujins dar keturis

Be šių, šiemet planuojama atnaujinti dar keturis švietimo įstaigų sporto aikštynus.

Šalia Žemynos gimnazijos bus įrengtos dvi krepšinio ir viena universali aikštelė. Bus atnaujinta teniso kortų danga ir aptvėrimas, atlikti kiti reikalingi smulkios infrastruktūros remonto darbai.

Prie Vydūno gimnazijos bus sutvarkyta universali futbolo aikštė – pakeista dirbtinės žolės danga, pakeista tvora.

Šalia H.Zudermano gimnazijos bus atnaujintos dvi krepšinio ir tinklinio aikštelės, o prie Gedminų progimnazijos pasikeis krepšinio ir tinklinio aikštelės veidas, bus atnaujintas S.Štombergo vardinės krepšinio aikštelės tvora.

Žadama, kad sporto aikštynai šalia įstaigų bus atnaujinami kasmet, kol bus sutvarkyti visi.

Atnaujintomis aikštėmis jau džiaugiasi "Pajūrio" progimnazijos, "Vėtrungės" gimnazijos mokiniai. Atnaujinta ir dalis P.Mašioto progimnazijos aikštyno. Čia įrengta futbolo aikštė. Ateityje bus atnaujinti ir bėgimo takai.

GALERIJA

  • Uostamiesčio mokinius pasitiks atnaujinti aikštynai
  • Uostamiesčio mokinius pasitiks atnaujinti aikštynai
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Juozas

Gal gali tie ponai aukstai sededami uzdeti krepsinio lankus prie Baltijos mokyklos

Elektra

Tik dartkit kazka su tu nauju aikstynu apsvietimu. Pvz Gedminu gatveje yra dar is anksteniu metu sutvarkyts fantstinis aikstynas labai oamegtas vietines bendruomenes. Deja mokykla, matyt taupydama pinigus, vakare apsvietimo neijungia. Vasara nieko, bet rudeni ir pavasari deja negalime dziaugtis sia sporto infrastruktura. Gal po simtatukstantiniu investicoju visgi tai isprendiama problema?

reikia

gerai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS