Uostamiesčio paplūdimiuose ieškojo pažeidėjų | kl.lt

UOSTAMIESČIO PAPLŪDIMIUOSE IEŠKOJO PAŽEIDĖJŲ

Uostamiesčio policijos pareigūnai ir savivaldybės darbuotojai ketvirtadienį paplūdimiuose ieškojo neleistinose vietose rūkiusių ar alkoholį vartojusių poilsiautojų. Nors pažeidėjų tikrintojai nesučiupo, tačiau įspėtųjų būta.

Tikrino paplūdimius

Klaipėdoje ryškiau sušvitus saulei į paplūdimius patraukė ne tik poilsiautojai, bet ir jų elgesį prižiūrintys savivaldybės darbuotojai bei policijos pareigūnai.

Ketvirtadienio popietę tikrintojai lankėsi Girulių, Neįgaliųjų, Melnragės paplūdimiuose, kur tikrino ar poilsiautojai nerūko tam neleistinose vietose, ar nevartoja alkoholinių gėrimų ir ar laikosi saugaus elgesio vandenyje taisyklių.

Kai kuriuos teko įspėti

Nors pažeidėjų neaptikta, tačiau kai kuriuos asmenis įspėti teko.

„Rūkančių ir vartojančių alkoholinius gėrimus neužfiksavome, bet turinčių jų šalia savęs – taip“, – patikrinimo rezultatus apibendrino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausioji specialistė Rasutė Paulikienė.

Naubaudų jaunuoliams skirta nebuvo, tačiau pareigūnai ir savivaldybės darbuotojai juos įspėjo, kad vartoti alkoholį uostamiesčio paplūdimiuose draudžiama.

Ši žinia poilsiautojams buvo nauja. Jie patikino, kad iki šiol apie tokį draudimą nieko negirdėjo ir ateidami į paplūdimį nepastebėjo apie tai įspėjančių ženklų.

R.Paulikienės teigimu, ženklų, informuojančių apie paplūdimiuose galiojančias taisykles tikrai nestinga, tačiau tikėtina, kad jaunuoliai į juos tiesiog neatkreipė dėmesio.

Maudytis – leidžiama

Pažeidėjų nebuvo ir vandenyje, mat ketvirtadienį pajūryje plevėsavo maudytis nedraudžianti geltona vėliava.

Pašnekovės teigimu, tai, jog ketvirtadienį buvo galima mėgautis maudynėmis Baltijos jūroje, patvirtino ir paplūdimiuose budintys gelbėtojai.

Ragino saugoti turtą

Drauge su savivaldybės darbuotojais tikrinime dalyvavo ir uostamiesčio policijos pareigūnai. Jie vykdė prevencinę akciją, kurios metu įspėjo poilsiautojus, kad šie savo automobiliuose nepaliktų vertingų daiktų ir šie netaptų masalu ilgapirščiams.

„Kaip sakoma, pajūryje vasarą padaugėja ne tik poilsiautojų, bet suaktyvėja ir ilgapirščiai“, – pastebėjo Klaipėdos miesto policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Bendruomenės pareigūnų grupės vyresnioji specialistė Audrutė Dunčienė.

Gresia didesni nuostoliai

Pareigūnai automobilių vairuotojams dalijo informacinius lapelius, raginančius automobiliuose nepalikti ne tik dokumentų ar labai vertingų, bet ir mažesnės vertės daiktų, kurie gali vilioti vagis įsilaužti ir apgadinti poilsiautojų transporto priemones.

„Vagystės vyksta žaibiškai, per 2–5 sekundes. Dažniausiai yra išdaužomas langas arba sugadinama spynelė. Vagys griebia viską, kas pakliūva, niekas neatrinkinėja. Palikus nevertingą striukę galima turėti kur kas didesnių nuostolių“, – dėstė pareigūnė.

Dauguma vairuotojų policijos pareigūnus patikino jau girdėję tokių įspėjimų.

Vis dėlto, akcijos metu kai kuriuose automobiliuose buvo galima pastebėti paliktų krepšių ar drabužių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS