Uostamiesčio pareigūnai tikrins, ar nepilnamečiams parduodamas alkoholis | kl.lt

UOSTAMIESČIO PAREIGŪNAI TIKRINS, AR NEPILNAMEČIAMS PARDUODAMAS ALKOHOLIS

  • 7

Jau ne pirmus metus galiojantis draudimas rugsėjo 1-ąją įsigyti alkoholinių gėrimų nebekelia didelių nepatogumų jaunimui. Analizuojant ankstesnių metų situaciją, paaiškėjo, jog nepilnamečiai alkoholiniais gėrimais apsirūpina iš anksto – rugpjūčio pabaigoje.

Siekiant užkardyti administracinius teisės pažeidimus, susijusius su alkoholinių gėrimų pardavimu nepilnamečiams bei vartojimu, rugpjūčio 29–31 d. visoje Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje bendruomenės pareigūnai kartu su viešosios policijos prevencijos padalinių pareigūnais lankysis prekybos centruose ir primins pardavėjams, apsaugos darbuotojams, apie draudimus parduoti alkoholinius gėrimus nepilnamečiams, bei atkreips dėmesį į asmenis, kurie stengsis nupirkti ir (ar) kitaip perduoti nepilnamečiams alkoholį ar tabako gaminius.

Taip pat pareigūnai, pasitelkdami policijos rėmėjus, visą rugsėjį organizuos tikslines policines priemones, siekiant užkardyti alkoholinių gėrimų vartojimą ir girtų nepilnamečių pasirodymą viešosiose vietose. Ypatingą dėmesį skirs masinių susibūrimų, pasilinksminimo vietoms, taip pat atokesnėms vietoms (poilsio zonos, skverai, parkai, švietimo įstaigų teritorijos ir jų prieigos), kuriose gali girtauti (svaigintis ir pan.) nepilnamečiai ir kiti asmenys.

Pareigūnai principingai reaguos į visus, su alkoholio vartojimu susijusius teisės pažeidimus.

Stiprindami policijos ir visuomenės bendradarbiavimą, prašome gyventojų, pastebėjus nepilnamečius vartojant alkoholinius gėrimus ar asmenis, kurie ketina jaunuoliams nupirkti ir (ar) kitaip perduoti alkoholinius gėrimus ar tabako gaminius, informuoti policijos pareigūnus. Užtikriname asmens, pranešančio apie pastebėtą teisės pažeidimą anonimiškumą ir prašome skambinti Klaipėdos apskr. VPK pasitikėjimo telefonu 8-800 60202.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jonas

Kas svarbiau lankantis prekybos centruose- ar dokumentas su gimimo metais ir nuotrauka, ar sveikatos pažymėjimas su nuotrauka, kur nurodoma, kad pirkėjas neserga jokia užkrečiama liga? Juk alkoholį perkantis asmuo gadina savo sveikatą, o štai atėjęs apsipirkti baisia užkrečiama liga sergantis gali sugadinti sveikatą daugeliui. Bet valdžiai, o gal tik valdžios vykdytojams, siekiantiems perimti "viešpaties" valdžią, matyt nesvarbu pavojus daugeliui, svarbu pasityčioti iš "runkelių" parodant savo „svarbumą“ ir "galią.

minde

duos pijokiuj alaus butely cigareciu ir nupirks mazu vaiku istatimais vaikuiskas beprasmis.

Anonimas

Dėl nepilnamečiams parduodamo alkoholio naktiniuose baruose gali būti ramus, jie ir taip turi griežtas taisykles, mažai kas rizikuos ;)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS