Uostamiesčio politikas supykdė visuomenininkus | kl.lt

UOSTAMIESČIO POLITIKAS SUPYKDĖ VISUOMENININKUS

Klaipėdos tarybos narys Vytautas Čepas užsitraukė grupelės visuomenininkų nemalonę. Jie kreipėsi į miesto Etikos komisiją, prašydami įvertinti, ar politikas nenusižengė taikomiems etikos standartams.

Neįtiko pasisakymas

Vakar Etikos komisijos nariai turėjo spręsti, ar pradėti tyrimą dėl tarybos nario V.Čepo elgesio.

To prireikė, kai komisiją pasiekė Klaipėdos daugiavaikių šeimų bendrijos ir Klaipėdos jungtinio demokratinio judėjimo skundas dėl galimo V.Čepo nusižengimo politiko elgesio reikalavimams.

Visuomenininkams V.Čepas užkliuvo dėl savo žodžių.

Aktyvistų atstovai į komisiją nusprendė kreiptis todėl, kad, pasisakydamas miesto posėdžio metu, jam už nugaros sėdinčius žmones V.Čepas esą pavadino „darmojedais“ ir prilygino psichiniams ligoniams.

Etikos komisijos visuomenininkai prašė įspėti politiką ir paprašyti atsiprašyti.

„Manome, kad atsiprašymas yra didžiausia bausmė. Kitokios bausmės nėra numatytos. Norime, kad atsiprašytų mūsų, kurie tuo metu buvome salėje, ir kitų, kurie pasipiktinę“, – teigė vienas visuomenininkų Virginijus Partaukas.

Spręs vėliau

Tačiau klausimą dėl tyrimo pradžios teko atidėti – nesusidarė komisijos narių kvorumas.

Posėdžio metu komisijos pirmininko pavaduotojas Laisvūnas Kavaliauskas paaiškino, kad šiuo metu komisijai tenka dirbti ne visos sudėties. Pasibaigus seniūnaičių kadencijai ir kiek užsitęsus jų rinkimams, komisijos dar nepapildė naujai pasiūlyti nariai.

Be to, posėdyje dalyvavo ne visi pastarosios nariai. Ir nors nebuvusieji savo nuomones galėjo pateikti, pačiam V.Čepui nuo balsavimo būtų tekę nusišalinti, todėl sprendimui priimti nebūtų susidaręs reikiamas narių skaičius.

Nemano nusikaltęs

Pats V.Čepas nebuvo linkęs pripažinti kaltės dėl jam mestų priekaištų. Jis patikino, kad nesijaučia nei nusikaltęs, nei pažeidęs etiką.

Nė vienas su Kalašnikovo automatu į tarybą nepuolė.

„Jeigu jūs manote, kad jie yra darbštuoliai, meskite į mane akmenį. Todėl ir laikausi tokios nuomonės. Žmonės nuo ryto iki vakaro piketuoja, lanko visus posėdžius, komisijas. Nepastebėjau, kad jie kur nors dirbtų. Galbūt jie turi kažkokių pajamų, galbūt gauna pensiją, bet šiaip, matyt, truputį per daug sau leidžia. Vis dėlto 31 tarybos narys yra išrinktas – tai padaryta teisėtai, nė vienas su Kalašnikovo automatu į tarybą nepuolė, tad taip elgtis piketų ir posėdžių metu negalima. Reikia laikytis ne tik etikos taisyklių, bet ir apskritai moralės normų“, – teigė politikas.

Pasak V.Čepo, visuomenininkų rengiamų piketų metu jų plakatuose matomi kaltinimai vagystėmis ir pan. Jis taip pat pasakojo išgirstantis ir kitokių žeminančių replikų politikų atžvilgiu.

„Matomos išankstinės nuostatos. Žmonės kažkodėl vienus mėgsta, o kitų – ne. Tuos, kuriuose mėgsta, – praleidžia, o kitus mina į purvą“, – apibendrino politikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

almara

Kaip apgailėtina, mes kovojam už dorumą, teisingumą, pagarbą vieni kitiems, o toile sovietinio mastymo klerkai apdovanojami, ar tai neparodo benrą apdovanotojų morale? Nebaigtas Etikos komisijos posėdis, o kam to reikia? Toks elgesys vadinamas korupcinis - kai vieni įžeidinėja, o kiti tą įžeidinėtoja apdovanoja...Korupcija ir šešėlinė ekonomiką - pats didžiausias moralės sugedimo laipsnis....Štai ką mes turime šiandien...Žmonės, būkite geri, pries rinkdami ką nors gerai pagalvokite, kitaip visi moraliniai vėj sulįs į valdžią...Visi matome ko verti vienokie ar kitokie liberalai...Ar dar kas nors neaišku?

Noja

Taigi, Čepas visiškai teisus. Iš ko jie gyvena? kasdien po piketą, visuose posėdžiuse sėdi. O ką gero yra padarę miestui? Tik sumaištį kelia, todėl kyla klausimas, o gal jų tik toks ir tikslas?

Renata S.

Turiu visiems pasakyti, kad pono V.Čiapo išsireiškimas užgavo ir mane.Taip, esu visuomenininkė, taip kartais atidžiai išnagrinėjus atvejus, einu piketuoti su kitais kolegom..Nes atsistoti ir viešai garsiai pasakyti kas yra kas nėra kam.Aš tai jau netylėsiu ir klusniai galvele valdžiukams nelinksėsiu kaip daugelis čia pasisakančiųjų:D))Kada naikinamas Klaipėdos Paveldas, be svarbios priežasties kertami medžiai, kada gudriai pateikiami tarybos tvirtinimui svarbūs komitetų dokumentai, ,,įsisaviami"mūsų visų mokesčių mokėtojų pinigai o ,,miesto tėvai"yra akli - kurti rašomiems visuomenės, nevyriausybinių organizacijų prašymams.Labai nekorektiška užuot pagyrus tą grupelę ,,nenulaužiamų" visuomenininkų ginančių viešą interesą, niekinti juos, tyčiotis ir šališkai ,,maišyti su žemėm"neoliberalų apmokamuose portaluose.Žmonės!Netikėkite ką čia rašo ir sako bjauraus apie aktyvius piliečius-jie nėra parsidavėliai, jie -paskutiniai idealistai-mochikanai, tebestovintys jūsų visų pusėje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS