Uostamiesčio vairuotojai apsimetė neįgaliaisiais | kl.lt

UOSTAMIESČIO VAIRUOTOJAI APSIMETĖ NEĮGALIAISIAIS

Kai kurie klaipėdiečiai savo automobilius be sąžinės graužaties palieka neįgaliųjų vairuojamoms ar juos atvežančioms transporto priemonėms skirtose stovėjimo vietose. Savaitgalį dauguma pažeidėjų teisinosi neįgaliojo vietą užėmę tik labai trumpam.

Aplankė stovėjimo aikšteles

Šį šeštadienį Klaipėdos policijos pareigūnų ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų akys nukrypo į šalia prekybos centrų esančias automobilių stovėjimo aikšteles.

Prevencinės akcijos "Atspėk mano negalią" metu tikrinta, ar uostamiesčio gyventojai nepalieka savo automobilių neįgaliojo ženklu pažymėtose stovėjimo vietose.

"Šios priemonės iniciatoriai buvo Klaipėdos miesto policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus bendruomenės pareigūnai. Talkino ir Kelių policijos pareigūnai", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas Saulius Valiulis.

Pažeidinėjo ir moterys

Pašnekovo teigimu, į du ekipažus pasidaliję policijos pareigūnai bei savivaldybės darbuotojai patikrino daugumos prekybos centrų automobilių stovėjimo aikšteles.

Paaiškėjo, kad nemažai vairuotojų nepaiso neįgaliojo ženklo ir juo pažymėtose vietose rikiuoja savo automobilius. Akcijos metu užfiksuota 15 tokių atvejų.

Viena tokių pažeidėjų aptikta prekybos centro "Akropolis" automobilių stovėjimo aikštelėje, daugiausia pažeidimų užfiksuota prie prekybos centro "Banginis". Čia net 5 vairuotojai automobilius paliko neįgaliesiems skirtose vietose.

Du pažeidėjai užfiksuoti ir prie "Senjorų turgaus".

Žmonių su negalia automobiliams skirtose stovėjimo vietose savo transporto priemones rikiavo ir vyrai, ir moterys.

Teisinosi sustoję trumpam

Ant visų šių nedrausmingų vairuotojų automobilių buvo užklijuotas akcijos lipdukas su užrašu "Atspėk mano negalią".

Tikimasi, kad šie automobilių stiklus "papuošę" lipdukai kitąkart vairuotojus paskatins net ir trumpam ieškoti ne neįgaliesiems skirtų stovėjimo vietų.

A.Valiulio teigimu, dauguma kalbintų pažeidėjų tikino neįgaliojo ženklu pažymėtoje stovėjimo vietoje paprastai automobilio nestatantys, tačiau šįkart esą tik trumpam užbėgo į parduotuvę nusipirkti vaistų ar išsigryninti pinigų.

"Mes su jais tik pakalbėjome. Kadangi tai buvo prevencinė akcija – niekas nebuvo nubaustas", – pastebėjo pašnekovas.

Šios akcijos metu atkreiptas dėmesys ir į kitas vietas, kur automobilių stovėjimas draudžiamas. Neleistinose vietose savo transporto priemones buvo palikę dar 10 vairuotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Čiubaka

su raktu perbraukit per šoną, nes baudos ar įspėjimai jų neauklėja. Būtų galima, tai ir prekybcentrio vidų įvažiuotų su mašina

Labai prastai dirba policija o kiek daug galėtų surinkt pinigų į valstybės iždą iš tokių pažeidėjų.

klp

kur tau Zenonas vaikscios-jis juk NEIGALUS PROTISKAI!(vairuoju keliasdesimt metu,bet nebuvo dar pagundos statyt neigaliuju vietoj bet kuriuo atveju)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS