Stiprus vėjas Klaipėdoje stabdo uosto darbą, laužo medžių šakas | kl.lt

STIPRUS VĖJAS KLAIPĖDOJE STABDO UOSTO DARBĄ, LAUŽO MEDŽIŲ ŠAKAS

Pajūryje vėjas sustabdė senosios perkėlos darbą, ugniagesius pasiekia žinios apie lūžtančias medžių šakas ir jų maitojamus automobilius. Už uosto vartų dujas atplukdęs laivas antrą parą laukia nurimstančio vėjo.

Senoji perkėla „sustojo“

„Smiltynės perkėlos“ darbuotojai pranešė, kad senojoje perkėloje keltai į Smiltynę nustojo kursuoti apie 14 val. Kol kas nežinia, ar keltų darbas bus atnaujintas ketvirtadienį.

Žmones iš Klaipėdos į Kuršių neriją ir iš ten į uostamiestį kelia naujosios perkėlos keltai. Tikimasi, kad jie be sutrikimų dirbs visą likusią dienos dalį ir naktį.

„Smiltynės perkėla“ rekomenduoja sekti informaciją įmonės puslapyje keltas.lt, skambinti trumpuoju informacijos telefonu 1870.

Vežėjai apie pasikeitimus perkėlos darbe informuoti, jie keleivių paimti atvyks į naująją perkėlą.

Laužė šakas ir medžius

Ugniagesiai gelbėtojai tikino, kad Klaipėdoje kol kas pranešta tik apie veną Baltijos prospekte prie 77 namo ant automobilio ir tvoros užvirtusį medį. Tai atsitiko 14.30 val. Medis jau supjaustytas, jis nežymiai apgadino automobilį ir tvorą.

14.50 val. Tilžės gatvėje didelė medžio šaka užtvėrė važiuojantiesiems kelią. Panašiai 14.11 val. atsitiko Palangoje ir 14.24 val. Karklėje. Ugniagesiai skuba nuo gatvių patraukti kliūtis.

Vairuotojai raginami būti atsargūs, gyventojai raginami be reikalo neiti iš namų, užsidaryti langus, išnešti daiktus iš balkonų.

Antradienį vakare ir trečiadienį ryte Lietuvos žmonės trumposiomis žinutėmis buvo informuoti apie artėjantį stiprų vėją, kuris, gali gūsiuose siekti 25-27 metrus per sekundę. Stiprus vėjas prognozuojamas ir naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį bei ketvirtadienio dieną.

Dujovežis – už uosto vartų

Trečiadienį pūtė pietvakarių vėjas, kurio greitis gūsiuose siekė 28 m/s. Anot Klaipėdos valstybinio jūrų uosto kapitono pavaduotojo Eduardo Ringio, uostas tam buvo pasiruošęs.

„Kai prognozė buvo patvirtinta dar kartą, Uosto kapitono tarnyba ėmėsi veiksmų, kad išvengtų nesklandumų. Yapč jautriausiose – pirmosiose krantinėse. Privalomu nurodymu gilyn į uostą patraukti visi ten prišvartuoti laivai. Dėl sudėtingų oro sąlygų įspėti ir visi laivų agentai, krantinių naudotojai, laivų savininkai“, – dėstė E.Ringis.

Trečiadienio popietę vėjas greitis siekė 20 m/s, gūsiuose sustiprėdavo iki 25 m/s. Jūroje bangos siekė 3-4 m. Krova sustabdyta. Prieš audrą į Klaipėdos uoste nespėjo įplaukti trys laivai, kurie laukia atvirame reide. Trečiadienio ryte dar spėta į uostą įleisti du laivus, kiti dėl savo parametrų to padaryti nebegalėjo. Už uosto vartų liko ir dujovežis.

„Tai didelis laivas. Dujovežis laukia oro pagerėjimo, kai tik pagerės oras, mes iškart leisime jam įplaukti į uostą. Dujovežis atplaukė dar antradienio vakarą, kai vėjas jau kilo, be to, tamsiu paros metu, tokiu laivų į uostą nebeįvedame. Šiandien to padaryti vėl negalėjo, dujovežis įplaukimo lauks tris dienas“, – teigė E.Ringis.

GALERIJA

  • Prognozės: šio rudens orai stebina klaipėdiečius.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...tai nuo didelio vejo gusio sudas atgal i uzpakali sulindo

Aciu uz gera jumora! :))))

Nu jo baisu

Ka tik buvo mano suo nuejes i lauka nusisikt, tai nuo didelio vejo gusio sudas atgal i uzpakali sulindo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS