Uostamiestyje baigė atnaujinti Gedminų taką | kl.lt

UOSTAMIESTYJE BAIGĖ ATNAUJINTI GEDMINŲ TAKĄ

Pietinėje Klaipėdos dalyje baigta tvarkyti dar viena viešoji erdvė – takas, jungiantis Debreceno aikštę ir Gedminų gatvę. Čia miestiečiai gali ne tik pailsėti, pramogauti, bet ir nemokamai naudotis internetu.

Nuo Debreceno aikštės iki Gedminų gatvės vedančio tako, kuriuo eina daug žmonių, būklė iki rekonstrukcijos buvo prasta. Danga visiškai susidėvėjusi, trūko infrastruktūros, želdiniai išsikeroję.

Lietingu metu taką nuolat užliedavo, tad miestiečiams tekdavo klampoti po balas. Gyventojai ne kartą skundėsi taku, prašė, kad miesto valdžia imtųsi veiksmų.

Pirmiau buvo atnaujinta Debreceno aikštė, jos prieigos, o tada imtasi ir tako. Darbai startavo praėjusių metų rugpjūtį ir truko apie metus.

Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis informavo, kad pasirūpinta nauju apšvietimu, drenažu.

Atnaujinta tako danga, pakloti pėsčiųjų ir dviračių keliai. Palei taką įrengtos ir naujos automobilių stovėjimo vietos. Taip pat – vaikų žaidimų, treniruoklių, krepšinio aikštės.

Sutvarkyti ir želdiniai. Praretinti senieji, palei taką pasodintos 39-ios sakuros. Pasirinkta tokia šių medžių rūšis, kuriai nekenkia Klaipėdos klimatas.

Palei vadinamąjį Gedminų taką pasodintas sakuras miestui dovanojo praėjusiais metais 50-ies metų jubiliejų šventęs klaipėdietis Stepas Kaktys kartu su savo kurso draugais.

Vyras yra baigęs tuometės Lietuvos žemės ūkio akademijos, dabar vadinamos Aleksandro Stulginskio universitetu, Miškų ūkio fakultetą. Pernai jie šventė 25 metų įstaigos baigimo sukaktį.

S.Kaktys norėjo prisidėti prie rajono, kuriame gyveno, gražinimo. Miestui vyras kartu su kurso draugais padovanojo 50 japoniškų vyšnaičių.

39-i medeliai pasodinti take, o 11-a Debreceno gatvės ir Taikos prospekto sankirtoje.

Atnaujintame take klaipėdiečiai galės nemokamai naudotis internetu. Čia pastatyta daugiafunkcė viešųjų erdvių stotelė.

Įrenginys ne tik sudaro galimybę naudotis internetu, bet juo galima prisipūsti dviračių padangas, įkrauti telefono akumuliatorių.

Gedminų tako atnaujinimas atsiėjo 950 tūkst. eurų. Darbus atliko įmonė "Kauno keliai".

"Objektas, galima sakyti, baigtas. Trūkumų yra tik dėl želdinių. Sausa. Viskas išdegę. Sakuroms karščiai nepakenkė. Rangovas pasirūpino medelių laistymu, todėl šie žaliuoja. Dėl želdinių rūpesčių kyla ir kituose objektuose", – pasakojo R.Stasiulis.

GALERIJA

  • Laikas: Gedminų tako atnaujinimas truko apie metus.
  • Uostamiestyje baigė atnaujinti Gedminų taką
  • Uostamiestyje baigė atnaujinti Gedminų taką
  • Uostamiestyje baigė atnaujinti Gedminų taką
  • Uostamiestyje baigė atnaujinti Gedminų taką
  • Uostamiestyje baigė atnaujinti Gedminų taką
  • Uostamiestyje baigė atnaujinti Gedminų taką
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

to A.V

Niekas nieko nepamiršo. Specialiai netvėrė, kad super mamytės džiaugtusi ir prižiūrėtų savo vaikus o ne mobiliakus spaudytų

Klaipėdietė

Viskas šaunu ir gražu, tikrai alėja tapo moderni. Yra vienas bet - iki renovacijos buvę gražūs žolynai paliko tešlynu su visom statybinėm atliekom, per kurias nepraauga žolė. Pilna stiklų iš kažkur, trinkelių nuolaužų, skaldos, smėlio! Negi niekas netikrina????? Savo akimis mačiau kaip visą šitą statybinį palikimą tiesiog sumaišė su žemėmis ir išlygino. Atseit žemė paruošta apželdinimui. Nebuvo atvežta jokio juodžemio. Nebuvo užsieta žolė. Ties namais Debreceno 37 ir 35 iki šiol yra plikų vietų, kur viskas puikiai matosi. Ar savivaldybėje yra koks už tokio darbo priėmimą atsakingas skyrius, asmuo??? Kur jis žiūri? GĖDA! Grąžinkite mūsų gražius žolynus!

Atkatas

Kokie grazus sumedeje jurginai vazonuose
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS