Uostamiestyje – daugiau saugumo priemonių | kl.lt

UOSTAMIESTYJE – DAUGIAU SAUGUMO PRIEMONIŲ

Klaipėdoje žadama stiprinti saugumą. Nors uostamiestyje gatves stebi greičio matuokliai, vykdomi prevenciniai veiksmai, tačiau žadama dar didinti vaizdo stebėjimo kamerų skaičių, diegti naujų sistemų.

Kaip dar labiau sustiprinti saugumą, trečiadienį tarėsi Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai ir uostamiesčio vicemeras Artūras Šulcas.

Pastebėta, kad įgyvendinama Saugios kaimynystės programa, kuriai miestas skyrė apie 3 tūkst. eurų, vykdoma sėkmingai.

Susitikimo metu aptarta ir panašios programos tąsa, kuri būtų susijusi su turto vagystėmis iš butų, namų, automobilių, telefoniniais sukčiais.

„Tai būtų tiesiog prevencinė programa, prie kurios mes galėtume prisidėti. Žmonės turėtų suprasti, kad saugo ne tik policija“, – paaiškino A.Šulcas.

Iš miesto kišenės šiemet buvo atseikėta lėšų ir tam, kad būtų įdiegta nauja sistema, leidžianti protokolus už greičio viršijimą, kai jis yra užfiksuojamas greičio matuokliais, išrašyti automatiškai.

„Jau gavome žinią, kad sistema pradėjo veikti, pašalintos visos kliūtys“, – teigė A.Šulcas.

Vicemeras informavo, kad miesto biudžetas pasipildė ir pirmąja pinigų suma, atitenkančia už greičio viršytojų sumokėtas baudas.

Vicemero ir policijos atstovų susitikimo metu aptartos ir kitos mieste vykdomos saugumo priemonės – vaizdo stebėjimo kamerų tinklas ir jo plėtra.

Vicemeras tvirtino, kad pastaruoju metu buvo keičiamos vaizdo stebėjimo kamerų vietos, vykdomos naujų „akių“ įsigijimo procedūros.

Dabar Klaipėdą stebi 65 vaizdo kameros, o jas išlaikyti su technine priežiūra miestui per metus kainuoja apie 180 tūkst. eurų.

„Šiuo metu vyksta viešųjų pirkimų procedūros dėl 15 naujų vaizdo stebėjimo kamerų nuomos ir techninės priežiūros pirkimo. Tai – dar papildomi apie 37 tūkst. eurų“, – dėstė A.Šulcas.

Šias 15 kamerų mieste planuojama sumontuoti 2017 m., o 2018 m. ketinama nupirkti dar 15 tokių įrenginių.

Pabrėžiama, kad mieste įrengtos vaizdo stebėjimo kameros yra itin svarbios atskleidžiant įvairius nusikaltimus.

Siekiant dar efektyviau užkirsti kelią pažeidimams gatvėse, ateityje numatoma galimybė įsigyti įvairius eismo įvykius, greičio viršijimo atvejus ar kelių chuliganų veiksmus fiksuosiančią mobilią priemonę.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

gyventojai

Mes Simonaitytes , Vingio gatviu gyventojai noretume , kad vaizdo kameros butu irengtos ir PC ir namu kiemuose , kuo daugiau tai uztikrintu sauguma . O i darba , priziureti vazdo kameru monitoriuje , priimti neigaliuosius , dar darbingus pencininkus , zmones prisidurtu dar koki euriuka ir butu saugi kaimynyste .

cyta

Gerai pinigas plaunamas... :)

anda

iššifruotas straipsnis atrodytų taip: žmonės bus dar labiau sekami, dar labiau ribojama jų laisvė ir privatumas. velniop sistemą!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS