Uostamiestyje grius pavojingi statiniai | kl.lt

UOSTAMIESTYJE GRIUS PAVOJINGI STATINIAI

Mieste toliau griaunami bešeimininkei, avarinės būklės, aplinkiniams pavojų keliantys statiniai. Daugiausia – sandėliukai. Gyventojų prašoma iš jų iškraustyti savo rakandus.

Klaipėdos savivaldybė artimiausiu metu yra numačiusi griauti sandėliukus, esančius Vėtros gatvėje, adresu Butkų Juzės gatvė 4, Turgaus aikštės 1, 7, 9, 11 namų kiemuose.

Taip pat stoginę-pavėsinė, esančią Manto gatvės 11 daugiabučio kieme.

Visi minėti statiniai yra avarinės būklės. Tai nustatė Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus specialistai.

Pasak pastarųjų, sandėliukų sienos yra įskilusios, mūras sutrūkęs, plytos ištrupėjusios, matomi plyšiai. Pabrėžiama, kad statiniai kelia pavojų aplinkiniams.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė pasakojo, kad kai kuriais sandėliukais naudojasi gyventojai.

Tačiau patalpose dažniausiai kaupiami sendaikčiai, namuose nebereikalingi rakandai. Naudotojų paprašyta išnešti savo daiktus. Tokie pranešimai iškabinti ant statinių.

Kai kuriuos sandėliukus yra okupavę benamiai. Į patalpas jie pritempė daug šiukšlių.

„Kartais būna baisu. Žmonės,

valydami sandėliukus, dirba su kaukėmis“, – tvirtino vyriausioji specialistė.

Pasak L.Jūrevičienės, iš minėtų statinių kompleksų bus palikti šeši sandėliukai, esantys Turgaus aikštės 7, 9, 11 namų kieme.

„Šeši butai čia dar naudoja kietąjį kurą ir jį laiko sandėliukuose. Paliksime tuos statinius, kol žmonės įsirengs dujinį šildymą ar įsigis konteinerius malkoms laikyti. Žmonės sakė, kad jau pradeda rengtis dujinį šildymą“, – komentavo vyriausioji specialistė.

Kada bus griaunami minėti avarinės būklės statiniai, dar nėra aišku. Vyksta konkursas. Po jo paaiškės ir kaina.

Mieste jau kurį laiką mažėja avarinės būklės statinių. Penki jų buvo nugriauti birželį.

GALERIJA

  • Uostamiestyje grius pavojingi statiniai
  • Uostamiestyje grius pavojingi statiniai
  • Uostamiestyje grius pavojingi statiniai
  • Uostamiestyje grius pavojingi statiniai
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tokie pastatai prieš 2 dešimtmečius

turėjo būti nugriauti, bet juos sugebėjo dar ir privatizuoti, todėl jie gyvena savo varganą gyvenimą ligi šiol, tik kas nupirks juos prieš griaunant? Nusipirkti privertė, o parduoti nebus kam.

krk

"Bešeimininkei statiniai" ? Mildai reiktų grįžti į pradines klases. Kodėl, Milda, smukdai ir taip žemą Lietuvos žurnalistikos lygį? Jau iš Mildos tai tikėjausi daugiau.

Ert

Vienas iš gerųjų mūsų savivaldybės praktikos pavyzdžių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS