Uostamiestyje grius pavojingi statiniai | kl.lt

UOSTAMIESTYJE GRIUS PAVOJINGI STATINIAI

Uostamiestyje ketinama nugriauti keletą prastos būklės pastatų. Vienus objektus miestas pašalins savo lėšomis, kitų imsis verslininkai.

Klaipėdoje rengiamasi su žeme sulyginti aštuonetą apleistų ir naudoti netinkamų statinių.

Nugriauti planuojama kiemo rūsį, esantį andresu Baltijos pr. 49, ūkinį pastatą Gluosnių skersgatvyje, garažą S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje, porą sandėlių, slėptuvę, sargo namelį ir katilinę Bangų gatvėje.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis patvirtino, kad visų šių pastatų techninė būklė yra prasta. Anot jo, statiniai yra nusidėvėję, atskiros pastatų konstrukcijos turi avarinės būklės požymių bei kelia pavojų.

Turto skyriaus vedėjas pastebėjo, kad menkaverčius statinius, esančius Bangų gatvėje, pašalins gretimos teritorijos vystytojai, mat šalia ketinama statyti daugiabutį gyvenamąjį namą su požeminėmis ir antžeminėmis automobilių stovėjimo aikštelėmis.

„Detaliajame plane yra numatyta už jų sklypo ribų įkurdinti stovėjimo aikštelę. Jie turi sutartį su savivaldybe, kad savo lėšomis įrengs tas stovėjimo aikšteles ir nugriaus šiuos menkaverčius statinius“, – dėstė E.Simokaitis.

Kitas griuvenas miestas su žeme sulygins savo lėšomis.

Skaičiuojama, kad preliminari kiemo rūsio, esančio Baltijos prospekte, griovimo suma gali siekti per 2 tūkst. eurų, ūkinio pastato Gluosnių skersgatvyje – per 3 tūkst. eurų, garažo S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje – per 700 eurų.

Tiesa, neatmetama, kad po viešųjų pirkimų procedūros darbų kaina gali būti mažesnė.

Vakar posėdžiavę Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai vienbalsiai pritarė tokiam siūlymui. Dėl minėtų pastatų dar turės apsispręsti miesto taryba.

GALERIJA

  • Uostamiestyje grius pavojingi statiniai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS