Uostamiestyje planuojami viešieji darbai | kl.lt

UOSTAMIESTYJE PLANUOJAMI VIEŠIEJI DARBAI

Šiemet pagal viešųjų darbų programą numatoma įdarbinti 220 asmenų. Dėl pasikeitusios tvarkos viešųjų darbų programa spės pasinaudoti mažiau žmonių.

Dirbs du mėnesius

Kaip ir kasmet, uostamiestyje tvirtinama viešųjų darbų programa.

Jos tikslas – padėti bedarbiams, įspėtiems apie atleidimą iš darbo žmonėms, moksleiviams ir studentams atostogų metu, ekonominių sunkumų patiriančių įmonių darbuotojams priverstinių prastovų metu ar dirbantiems ne visą darbo laiką laikinai įsidarbinti ir užsidirbti pragyvenimui būtinų lėšų.

Vienas asmuo viešiesiems darbams įdarbinamas ne mažiau nei dviem mėnesiams.

Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėjos Viktorijos Jakubauskytės-Andriulienės teigimu, darbų kryptys šiemet numatomos panašios, kaip ir anksčiau: įstaigų bei viešųjų erdvių tvarkymas, nedideli remonto darbai, maisto ruoša.

Vyks pusmetį

Tiesa, šiemet tvirtinama programa kitokia nei ankstesniais metais – nors programa tvirtinama 2017-iesiems, tačiau ji galios iki birželio 30 d.

Pasak vedėjos, programa galios tik pusmetį todėl, jog pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos naujai patvirtintą tvarką liepos 1 d. visi viešieji darbai yra perkeliami į užimtumo programas ir šiems metams skirtos lėšos dalijamos perpus.

Dirbs mažiau žmonių

Kadangi šiuo metu tvirtinti teikiama programa vyks tik pusmetį ir žmonės bus pradėti įdarbinti tik maždaug nuo kovo, planuojama, jog viešuosius darbus dirbs apie 220 gyventojų.

Per 2016 m. šiuos darbus dirbo apie 800 asmenų.

Miesto tarybai patvirtinus 2017 m. viešųjų darbų programą, savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta komisija konkurso būdu atrinks darbdavius, galinčius vykdyti viešųjų darbų priemonę.

Darbdaviams bus padengiamos darbo užmokesčio sąnaudos, valstybinės socialinio draudimo įmokos ir piniginės kompensacijos už nepanaudotas atostogas.

Nurodytas kompensacijas darbdaviams mokės darbo birža ir savivaldybė.

Šiai programai įgyvendinti iš miesto biudžeto reikės 112 tūkst. eurų, o darbo biržos indėlis sieks daugiau nei 147 tūkst. eurų.

Privačių įmonių nedomina

Pastebima, kad anksčiau itin aktyviai šia programa naudojosi mokyklos ir darželiai, tačiau šiemet, numatoma, jų sumažės.

Mat darbuotojų švietimo įstaigoms dažniausiai prireikdavo vasarą, o pasikeitus įprastai tvarkai koją kiš programos galiojimo terminai.

V.Jakubauskytės-Andriulienės teigimu, privačios įmonės dėl viešuosius darbus atliekančių darbuotojų kreipiasi labai retai. Tokie darbuotojai labiau domina biudžetines įstaigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Juons

Daug turtingų bedarbių naudojasi biržoje įvairiom lengvatom,tokius reik kuo greičiau įdarbinti.Gal tai padės atsijoti.

Erzelis.

Anonime---neškis kibirėlį su smėli ,ir barstyk prieš save :)

Anonimas

Tegul įdarbina ir kuo greičiau! Kiemuose (ir ne tik) tiek slidu, kad neįmanoma nei iki parduotuvės, nei iki autobusų stotelės nueiti, o kad nors vieną žmogų būčiau mačiusi tuos šaligatvius smėliu barstant, kur tau... Matyt rūpinamasi, kad traumatologiniame skyriuje darbo nepritrūktų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS