Uostamiestyje skelbiamas mokyklų „šturmas“ | kl.lt

UOSTAMIESTYJE SKELBIAMAS MOKYKLŲ „ŠTURMAS“

Jau nuo trečiadienio tėvai gali pildyti ir registruotu laišku siųsti prašymus dėl savo vaikų priėmimo į Klaipėdos miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklas 2018–2019 mokslo metams. Tokie raštiški prašymai esą turės pirmenybę prieš gyvą eilę tėvų prie mokyklų, kurios paprastai susidaro pirmosiomis registracijos dienomis.

Šias metais į 1 klases ir I gimnazines klases  prašymai priimami ne nuo sausio 4-osios, kaip būdavo iki šiol, bet nuo vasario 19 d. 8 val., į 2–10 klases ir II–IV gimnazines klases – nuo vasario 21 d. 8 val.

Anot savivaldybės, prašymai mokykloms teikiami asmeniškai ar registruotu laišku. Asmeniškai teikiami prašymai įregistruojami pateikimo metu. Registruotu laišku pateikti prašymai mokyklose įregistruojami per vieną darbo dieną, bet ne anksčiau kaip vasario 19-ąją į 1, I gimnazines klases bei ne anksčiau kaip vasario 21-ąją į 2–10, II–IV gimnazines klases.

Teigiama, jog formuojant eilę raštiški prašymai, atsiųsti registruotų laišku, turės pirmenybę prieš asmeniškai pateiktus prašymus, pateiktus priėmimo dieną. Esą tuo siekiama sumažinti ne pirmus metus vykstantį „mokyklų šturmą“.

Prašymus už vaikus iki 14 metų mokykloms teikia vienas iš tėvų (globėjų, rūpintojų). 14–18 metų asmenys prašymus pateikia patys, turėdami vieno iš tėvų (globėjų, rūpintojų) rašytinius sutikimus. Prašymus galima teikti į kelias mokyklas, tokiu atveju prašymuose būtina nurodyti kitų pasirinktų mokyklų pavadinimus.

Mokyklų interneto svetainėse skelbiamos prašymų formos bei informacija apie kitus priėmimo dokumentus, jų pateikimo vietas, terminus, mokykloms priskirtas aptarnavimo teritorijas ir pan.

Asmenys į mokyklas priimami, atsižvelgus į jų faktines gyvenamąsias vietas, arba mokyklas asmenys renkasi patys pagal individualius švietimo poreikius. Priėmimas į mokyklas vykdomas pagal prašymų įregistravimo datas arba motyvacijos vertinimo rezultatus, priimant į netradicinio ugdymo klases, kai norinčiųjų mokytis yra daugiau nei laisvų vietų ir tokį priėmimo būdą nustatė Savivaldybės taryba, priskirdama aptarnavimo teritorijas.

Pagrindinis ir svarbiausias priėmimas 2018–2019 mokslo metams vyks į mokyklas-darželius, netradicinio ugdymo klases (išskyrus sporto) gegužės 1–20 d.(nagrinėjami iki balandžio 30 d. įregistruoti prašymai), į kitas mokyklas – birželio 10–25 d.(nagrinėjami iki birželio 9 d. įregistruoti prašymai). Pasibaigus pagrindiniam priėmimui, vyks pavienis priėmimas į laisvas vietas.

Aktualiems, nenumatytiems asmenų priėmimo į mokyklas atvejams nagrinėti bus sudaroma savivaldybės mokinių priėmimo komisija, kurią sudarys du savivaldybės tarybos, trys savivaldybės administracijos, vienas mokyklų vadovų asociacijos ir vienas asociacijos Vakarų Lietuvos tėvų forumo deleguoti atstovai. Komisija nagrinės asmenų skundus, pareiškimus, susijusius su priėmimu į mokyklas, bei priims sprendimus dėl išimtinio mokinių priėmimo.

Asmenys komisijai skirtus rašytinius prašymus ir dokumentus galės pateikti Savivaldybės administracijos Informavimo ir e. paslaugų skyriaus Vieno langelio ir e. paslaugų poskyryje (Liepų g. 11, 91502 Klaipėda).

Plačiau su Aprašu, mokykloms priskirtomis aptarnavimo teritorijomis galima susipažinti savivaldybės interneto svetainėje (www.klaipeda.lt/Gyventojams/Švietimas ir ugdymas/Aktualūs dokumentai).

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Užmiestyje

Tie kurie čia tiek komentuoja dėl gyvenančių užmiestyje, pabandykite vaikui rasti vietą ne miesto mokyklose, tada galėsite komentuoti... Rajoninių mokyklų viena kita, kurios jau užpildytos dar neprasidėjus priėmimui!

Betvarke

Kodel nesusitvarkoma su mokykliniais vaikais, nera ju tiek daug. O kaip yra, su issikrausciusiais i uzmiescius? Kiek teko girdeti, sie pirmose gretose nori centre, berods braunasi i Dacho mokykla. Tai, neziurint, kad deklarave centre, pas gimines ir artimuosius, svarbu , kur gyvena. O tai nesunku , vaikas kas ryta atkeliauja is kokiu namu?....ziuresime skaidrumo. Privalo visus priimti gyvenancius . faktiskai GYvenancius, (centre)o ne deklaruotus......o del pareiskimu priemimo - didesnio absurdo neteko girdeti....

Anonimas

Viskas daroma specialiai, kad švietimo darbuotojai kyšius susirinktų. Va jums ir išradimo tikslas.........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS