Uostamiestyje vieši prabangus kruizinis laivas | kl.lt

UOSTAMIESTYJE VIEŠI PRABANGUS KRUIZINIS LAIVAS

Ketvirtadienio rytą Klaipėdoje prisišvartavo aplinkinių žvilgsnius traukiantis kruizinis laivas „Wind Surf“. Nors laivas savo ilgiu nėra vienas didžiausių šiųmečių uostamiesčio svečių, tačiau dėmesį traukia jo puošmena – burės. Teigiama, kad šio laivo keleiviai už kelionę paklojo ne vieną tūkstantį eurų.

Ketvirtadienio rytą, kai klaipėdiečiai dar tik pradėjo šios dienos darbus, pro Klaipėdos uosto vartus įplaukė ir krantinėje prisišvartavo ištaigingas kruizinis laivas „Wind Surf“.

Šio laivo ilgis – 187 m. Klaipėdos uoste šiemet yra viešėję ir pastebimai ilgesni laivai, kurių ilgis siekė beveik 300 m.

Vis dėlto svarbiausias šio laivo išskirtinumas – prabanga ir plazdančios burės. „Wind Surf“ yra 5 stiebų bei 7 burių kruizinis laivas. Ketvirtadienį atplaukusiame laive dirba 214 įgulos narių.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro duomenimis, 1990 metais pastatytas laivas šiuo metu priklauso „Windstar Cruises” kruizininėms linijoms,  kurios organizuoja išskirtinai prabangias keliones.

Teigiama, kad ši kelionė po Baltijos jūrą asmeniui atsiėjo beveik 4 tūkst. eurų.

Ketvirtadienio rytą atvykęs laivas atplukdė 289 keleivius. Dauguma jų – turistai iš JAV,  Australijos, Kanados. 

Nemažai svečių pasirinko ekskursijas, kurių metu susipažins su uostamiesčiu bei aplinkinių miestų istorija.

Po viešnagės Klaipėdoje laivas vyks į Talino uostą Estijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ar

Ar grubliauskis jau issikrove savo narko siunta ir susikrove minijos 129 , vel vyks dudmaisininko prekyba narkotikais diena , nakti , istisa para liberastai ten prekiauja !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS