Klaipėdiečiai neiškentė: vagims – specialus įspėjimas | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI NEIŠKENTĖ: VAGIMS – SPECIALUS ĮSPĖJIMAS

Nuo vagišių ir įvairių vandalų klaipėdiečiai ginasi kaip išmano. I.Simonaitytės gatvėje, prie Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijos, miestiečiai gali pamatyti keistą lentelę, pastatytą šalia gėlyno. Užrašas joje aiškiai nurodo, kam ji skirta.

"Prašau nevogti (nerauti) gėlių" – skelbia užrašas lentelėje.

Tikėtina, jog ji atsirado po tam tikrų įvykių. Paaiškėjo, jog gimnazijos darbuotojoms apkarto ilgapirščių naktinėjimai po gimnazijos kiemą.

"Kaip nebus gaila ir skaudu, kai mes pačios namuose daiginame ir auginame gėles, o kažkas jas naktimis išrauna. Kiek galima. Mes stengiamės, kad mokykloje žydėtų gėlės, o atėjusios bobulytės jas išsineša. Net žinau dienas, kada jos jas rauna", – pasakojo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ūkio reikalams Danutė Vaišutienė.

Gimnazijos moterys sako pastebėjusios, jog ši jų moteriška išmonė suveikė. Jau kurį laiką vagišiai aplenkia mokyklą.

"O gal jau prisirovė iki soties?" – juokėsi D.Vaišutienė.

Gimnazijos darbuotojos tikino sunkiai kovojančios už tvarką ir švarą įstaigos teritorijoje.

"Jei nerauna, tai laužo, lipa ar slepia po rožių krūmais plastiko butelius su kažkokiu skysčiu. Visko čia nutinka", – skundėsi direktoriaus pavaduotoja.

Ugdymo įstaigos darbuotojai labiausiai pageidautų, kad mokyklos teritoriją juostų tvora. Per šią teritoriją dažnokai traukia svetimi.

"Anksčiau visi aplinkiniai gyventojai automobilius statė kone trimis eilėmis. Apsitvėrėme vidinį kiemelį. Neapsikentėme. Buvome įvedę leidimų sistemą, kad mūsų teritorijoje svetimi mašinų nepaliktų. Svarstėme apie atitvaro įrengimą. Bet kiti pasakoja, kad atitvarai lūžta,o jų remontas brangiai kainuoja", – tikino D.Vaišutienė.

Esą mokyklos teritorijoje ne kartą buvo incidentų, kurie per plauką nesibaigė rimtomis problemomis.

"Eina vaikučiai į teatrą, o čia visureigis atbulas sukinėjasi, vos to vaiko mano akyse nepartrenkė. Visokių erelių yra, jie nežiūri, kad takas yra pėsčiųjų", – pasakojo D.Vaišutienė.

Vakarais į mokyklos kiemą mėgsta užsukti ir paaugliai.

"Sienas aprašinėja. Vieną iš globos namų sučiupau, kai paišė sienas. Jas juk perdažyti reikės. Mūsų mokykla yra tokioje vietoje, kad pro ją driekiasi keli pėsčiųjų takai. Tad ir užsuka visokių", – piktinosi moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS