Vairavimo mokytojo pavyzdys klaidina | kl.lt

VAIRAVIMO MOKYTOJO PAVYZDYS KLAIDINA

Antrą savaitę Klaipėdos gatvėmis važinėja vairavimo mokyklos automobilis su išdaužtu galiniu automobilio stiklu. Vietoje lango užklijuota juoda polietileno plėvelė.

Tokį vaizdą pirmą kartą pastebėjęs klaipėdietis suprato, kad ir vairavimo mokyklos automobiliai nukenčia nuo vagių arba vandalų. Tačiau kai tas pats žmogus mokomąjį automobilį be galinio lango stiklo pastebėjo ir po dviejų savaičių, labai nustebo.

Juk taisyklės visiems vienodos, o jų išmokstama būtent vairavimo mokyklose. Vienas pagrindinių reikalavimų – važinėti techniškai tvarkinga transporto priemone. O jeigu kelyje atsitiko nelaimė ir transporto priemonė buvo sugadinta, ja galima važiuoti tik iki remonto įmonės. Važinėti nesaugiu automobiliu nevalia.

Pajūrio vairavimo mokyklos, įsikūrusios Budelkiemio gatvėje, administratorė Vilija Rimkienė, pasakojo, kad instruktoriui atsitiko bėda – jis parvažiavo namo pietų, o kai po trumpo laiko išėjo į kiemą, rado išdaužtą naujo mokomojo automobilio langą.

„Užsakėme naują stiklą, bet kai jį atvežė, paaiškėjo, kad jis netinka. Tada teko užsakyti jį dar kartą, bet istorija pasikartojo, todėl vis dar laukiame naujo stiklo. Mašina visiškai nauja, gal todėl taip sudėtinga, – pasakojo bendrovės administratorė. – Aš suprantu, kad taip važinėti negalima, bet mes tiesiog žmogiškai pažiūrėjome į šį reikalą. Instruktorius turi mažą vaiką, jam būtina išlaikyti šeimą, todėl jis prašė leisti dirbti. Pagailėjome jo ir leidome. Tikiu, kad šiomis dienomis langas bus pakeistas.“

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika patikino, kad situaciją galima vertinti kaip Kelių eismo taisyklių pažeidimą, jeigu vairuoti tokį automobilį būtų nesaugu.

Pirmą kartą pastebėję tokį automobilį pareigūnai, greičiausiai, įspėtų vairuotoją kaip galima greičiau susitvarkyti.

„Dažniausiai vairuotojai tikina, kad nelaimė jam atsitiko ką tik ir jis būtent dabar važiuoja automobilį tvarkyti. Antrą kartą gali būti skiriama penkių eurų bauda. Tačiau labiausiai tikėtina, kad vairuotojas būtų palydėtas į techninių apžiūrų centrą, kur būtų konstatuota, kad transporto priemonė techniškai netvarkinga ir gali būti stabdomas leidimas ja naudotis, – tikino M.Džermeika. – Išdaužtas ir nepermatoma plėvele užklijuotas langas galbūt nėra toks rimtas pažeidimas, kuris trukdytų saugiai vairuoti, ir dėl ko būtų galima anuliuoti techninės apžiūros pažymą, bet faktas, kad automobilis yra netvarkingas. Jis turi atitikti visus techninius reikalavimus. Per kiek laiko privalu sutvarkyti sugadintą transporto priemonę, taisyklės nenurodo.“

GALERIJA

  • Vairavimo mokytojo pavyzdys klaidina
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Rado problemą,:) O gal vairuotojas taip vasarai pasiruošė, ale kabrioletas

Tika

didžiausio absurdo nesu girdėjusi. Kažkokie kliedesiai. Ką čia kažin toks elgesys klaidina. Ar stiklas yra ar jo nėra neturi reikšmės automobilio saugumui kelyje, o tuo labiau. Man asmeniškai mokytojas išmokino vairuoti ir tiek. O jau kokia mašina vairuosiu tik mano reikalas. Mokytojas gali ir su idealiausia važiuoti, o aš pasidarysiu sportinę kokia man patiks. Tad kam čia tas pavyzdys prikišamas neaišku. Ir aplamai čia skundiko kažkoks nepilnavertiškumas.

Gyventojas.

Nematau čia problemos. Bet eilinį kartą, Lietuvis - Lietuviui tikras Lietuvis. Riekia dar susikrapštyti, išsitraukti telefoną, nufotografuoti ir į laikraštį pranešti. Galinis langas gali būti kad ir plytomis užmurytas, kiek gatvemis važinėja automobilių, kurie yra lengvieji/krovininiai, N1 kategorijos, kur salone tiesiog yra sumontojama medine pertvara. Ir nieko. Klaipėdieti, tu neturi ką veikti, eik dirbti nuopisa.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS